Kendt stutteri anmeldt for vanrøgt af heste: "Det er uacceptabelt"
Hesten på billedet har intet at gøre med den omtalte sag fra det midtjyske stutteri. Foto: Shutterstock/Iris/Modelfoto
Den kendte hesteopdrætter afviser, at der er tale om vanrøgt.

En af landets meste kendte hesteopdrættere har fået en kedelig sag om vanrødt på nakken.

Det drejer sig om John Byrialsen, der står bag Viegård Stutteri i Skals nord for Viborg.

En bekymret borger har været vidne til, hvad vedkommende kalder for alvorlig vanrøgt af nogle heste på det midtjyske stutteri. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Dyrenes Beskyttelse blev kontaktet af den bekymrede borger, og derfor er stutteriet nu blevet anmeldt til politiet på opfordring dyreværnsorganisationen.

TV Midtvest har fået adgang til flere billeder, der viser et par heste fra stutteriet.

- Sådan skal en hest ikke se ud. Det er uacceptabelt at se en hest på den her måde, siger dyrlæge Inger Lund Overgaard, mens hun kigger på fotos af de heste, som hun vurderer til at være alt for tynde.

Dyrlægen kalder det for "en form for vanrøgt", og forklarer til den regionale tv-kanal, at hestene går ude i kulden det meste af tiden, og derfor har brug for masser af uld på deres kroppe.

John Byrialsen, der er kendt for at avle danske varmblodsheste, erkender over for TV Midtvest, at hestene på billederne er alt for tynde. Han mener dog ikke, at der er tale om vanrøgt.

- Det har ikke noget med dyrplageri at gøre. Den har fået foder, den har fået ormekur, den har fået raspet tænder, og den er passet. Så kan man ikke gøre ret meget mere, siger John Byrialsen og forklarer, at "den slags" en gang imellem opstår, når man har 600 heste.

Det er ikke første gang, at den kendte stutteriejer er i søgelyset på grund af mistanke om vanrøgt af heste.

I 2013 blev der fundet miserable forhold for dyrene på hans stutteri i Polen. Den sag begyndte at rulle, da de ansatte valgte at lægge en video om de kritisable forhold ud på nettet.

En polsk dyreværnsorganisation gik ind i sagen og fik 50 heste fjernet fra stutteriet.