Kendt radiovært hyldet efter tv-optræden: "Fucking hørt!"
Anders Morgenthaler: "Vi har et hus, hvor det brænder i køkkenet, og så står vi og diskuterer, hvem der skal hente vand! Foto: Thomas sjoerup og Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Anders Morgenthaler mener det er skammeligt, at han har større amtbitioner for klimaet end VLAK-regeringen

Tegner, forfatter, filminstruktør og radiovært Anders Morgenthaler hyldes af mange på de sociale medier, efter han på sin vanlige ligefremme og direkte facon angreb regeringen.

Angrebet blev sat ind, da han var en del af panalet i i DR-programmet Debatten. Her havde Clement Kjersgaard under overskriften "Er vi grønne nok?" VLAK-regeringens nye energiudspil til debat.

Anders Morgenthaler var tydeligt ærgerlig over, at hans ambitioner om at aflevere en levedygtig klode til de næste generationer var større end politikernes.

- Hvis vi skal redde den her verden, så skal vi ud på en massiv mission. En fuldstændig grundlæggende omlæggelse af vores tilværelse. Det kan ikke passe, at en tegner, en total gøgler, skal vide mere om det her end jer, og have større ambitioner om det her. Det er derfor, jeg føler, at det er skammeligt, sagde han og tilføjede:

- Vi har et hus, hvor det brænder i køkkenet, og så står vi og diskuterer, hvem der skal hente vand!

Udfald får sympati

Hans udfald mod de ansvarlige politikere har kastet en masse sympati af sig. Således er der flere der på Twitter og på Facebook bakker op om Anders Morgenthaler.

"Fucking hørt! #AndersMorgenthaler", skriver designeren Kriss Créol.

I studiet var udover Anders Morgenthaler en række eksperter, klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) og tidligere meteorolog Jesper Theilgaard.

Også Jesper Theilgaard får et klap på skulderen. Søren Have skriver på Twitter: "Tak til @JesperTheilgard og Anders Morgenthaler for ... at sige det som det er: Regeringens #energiudspil er slet, slet ikke ambitiøst nok".

Mere klima fra Morgenthaler

Anders Morgenthaler har siden årsskiftet diskuteret muligheder for, hvordan blandt andet CO2-aftrykket kan mindskes. Det har han gjort i programmet "Klimatestamentet" DRs P1.