Avisen.dk kunne i dag fortælle, at Gjerndrup Kro i fredags leverede 600 sundhedsfarlige schnitzler til en stor bierfest i Assens, på trods af et forbud fra Fødevarestyrelsen samme dag. Kroen har officielt været lukket i over et år, men i køkkenet er der fortsat lavet mad til fester i hele landet.
LÆS OGSÅ: Jysk fup-kro leverede 600 sundhedsfarlige Schnitzler til bierfest
Men Johnny Baggesgaard Jensen, som forpagter Gjerndrup Kro, kan ikke genkende Fødevarestyrelsens beskrivelse af forløbet.
"Nej, det blev ikke lukket fredag. Det gjorde det først lørdag aften. Da sagde hun: Du må ikke levere noget mad, før du har gjort rent herude. Det var fordi nogle af bakkerne stod på gulvet og sådan noget. Vi havde ikke plads til det," siger Johnny Jensen.
Ifølge Fødevarestyrelsen lukkede de køkkenet fredag og beslaglagde maden, som var ved at blive læsset i varevogne. Maden skulle destrueres efter weekenden. Men sådan har Johnny Jensen ikke opfattet situationen.
"Hun var her og tjekke en masse temperaturer, og det var jo så brandvarmt og alt var sådan set… Så spurgte jeg til allersidst: må vi så rulle med det? Ja, rul I bare, sagde hun. Og det var så det," siger han.
Johnny Baggesgaard Jensen fortæller, at den tilsynsførende bebrejdede ham for ikke selv at have målt temperaturer før maden blev nedkølet, men at der ellers ikke var nogen problemer. Hun bad dem stable maden, tog et billede og kørte så igen, siger han.
Fødevarestyrelsen: Det var et tydeligt forbud
Eva Rosenørn er sektionsleder for Sydjylland i Fødevarestyrelsen, og hun undrer sig meget over forklaringen fra Johnny Baggesgaard Jensen.
"Jeg forklarede ham højt og tydeligt, at varerne ikke kunne leveres til Assens. Det blev beslaglagt og talt op, og det blev gjort fuldstændig klart for virksomheden, at det ikke skulle røres mere," siger hun.
Eva Rosenørn fortæller, at der blev lavet en kontrolrapport på stedet, og at Johnny Jensen blev partshørt og fik vist rapporten. Både den tilsynsførende, som var derude, talte med ham, og Eva Rosenørn talte med ham i telefonen.
"Der er jo lavet en kontrolrapport derude, som er gennemgået med ham. Der fremgår det jo fuldstændig tydeligt, at der blev nedlagt forbud mod produktion, og at madvarerne blev beslaglagt. Maden blev jo også sat tilbage i kølerummet," siger Eva Rosenørn.