John Legend inden dansk koncert: Jeg er mere moden nu
John Legend med sin hustru, modellen Chrissy Teigen. Sammen har parret en datter på et år. Foto: Valerie Macon/AFP
Til efteråret giver John Legend koncert i København, og det bliver en mere voksen artist, der skal på scenen.

Han er en af de mest succesfulde og prisvindende musikere i nyere tid, og når han til efteråret stiller sig på scenen i Royal Arena i Ørestad i København, bliver det en mere moden musiker, som de danske fans vil møde.

Siden sin seneste turné i Europa er John Legend nemlig blevet far til datteren Luna Simone Stephens, og dét har haft en stor indflydelse på ham, fortæller han.

- Jeg elsker først og fremmest at være far. Jeg nyder, den tid jeg får lov til at tilbringe med min familie, og jeg tror også, at det har påvirket min musik og sangskrivning, siger John Legend til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Jeg har skrevet en sang til min datter. Første gang jeg virkelig græd, efter at hun var blevet født, var, da jeg spillede sangen for hende og min kone i studiet for første gang. Det var en ret stærk oplevelse, siger John Legend.

Han slog sit navn fast med debutalbummet "Get Lifted" i 2004, og siden er det kun gået opad for musikeren, der gennem sin karriere har udviklet sig meget personligt.

- Jeg vokser tættere på, hvem jeg egentlig er og forstår, hvordan jeg tænker om forhold og verden, forklarer All of Me-stjernen og tilføjer, at det både skyldes familielivet og alderen.

- Det er en kombination af det hele. Det handler om at blive mere voksen og få nye oplevelser, heriblandt faderskabet men også ægteskabet, siger han.

Den 38-årige musiker har siden 2013 været gift med modellen Chrissy Teigen, hvis fulde navn lyder Christine Diane Teigen, og i april kunne de fejre datterens etårs fødselsdag.

Mens familien har været med rundt på musikerens turné i hjemlandet, USA, kommer han til at skulle undvære dem i perioder under efterårets turné i Europa.

- Det bliver svært. Jeg har ikke gjort det endnu (måtte undvære dem, red.), fordi de har været med mig på turnéen i USA, og dette bliver den første turné, jeg skal på, siden vi fik vores datter.

- Forhåbentligt får vi mulighed for at tilbringe så meget tid sammen som muligt, og ellers må vi Facetime en del, siger John Legend til Ritzau Fokus og forsikrer, at etårige Luna har helt styr på, hvordan man facetimer.

Men selv om der er plads til John Legends bløde side på den kommende Europaturné, "Darkness and Light", så bliver det ikke alt for roligt, forsikrer han.

- Den sidste turné var ret simpel. Den her er en større og mere ambitiøs produktion. Det bliver mere dynamisk, sjovt og sexet, lover John Legend, der også glæder sig til at vende snuden mod Danmark igen.

- Jeg har haft nogle gode koncerter der, vi har været i København en hel del, og vi elsker energien og folk der, så vi ser frem til at komme tilbage og spille, siger han til Ritzau Fokus.

John Legend giver koncert i Royal Arena 28. september i år.

/ritzau/FOKUS