Irmas danske lam kommer fra Chile

Når Irma skriver 'dansk produceret' på frisk lammekød, er det i virkeligheden optøet chilensk kød.
Hov, det danske lam fra Irma har i virkeligheden levet hele sit liv på Chile.
Hov, det danske lam fra Irma har i virkeligheden levet hele sit liv på Chile. Foto: Colourbox

Når Irma-kunder over hele landet tager kød fra køledisken, skal de kigge sig ekstra grundigt for, hvis de ønsker, det skal komme fra lam på danske græsmarker.

Det viser sig nemlig, at den eksklusive dagligvarekæde skriver 'dansk produceret' og 'dansk håndværk' på frisk lammekød, som i virkeligheden er optøet kød fra Chile. Det skriver 24timer.

Men Irma fastholder, at de er i deres gode ret til at omtale kødet som dansk.

Butikskædens danske leverandør har nemlig stået for at tø kødet op, skære i det og krydre det til, lyder forklaringen fra Irmas chef for kød og viktualier Karsten Borrisholt.

I et skriftligt svar til 24timer skriver han, at det "faktisk ikke er lovpligtigt" at fortælle kunderne, at kødet er optøet.

Tværtimod mener han, at dagligvarekæden allerede giver kunderne mere information, end Irma er lovmæssigt er forpligtet til, fordi der på emballagen står 'bør ikke genindfryses'.

"Endnu et kedeligt eksempel på, at dagligvarehandlen bevæger sig i en gråzone og går helt til grænsen, når den skal markedsføre sig over for de kunder," siger Camilla Udsen, der er fødevarepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet

Kilde: 24timer

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.