Støjberg i dialog med vrede borgere: "Du er racist"
I radioprogrammet fik Inger Støjberg både at vide, at hun havde "nosser" og var "racist". Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Der var lagt i kakkelovnen til, at Inger Støjberg skulle have såkaldte "tastaturkrigeres" mening råt for usødet, men de værste fornærmelser udeblev.

I et forsøg på at finde ud af, hvorfor der er så delte meninger om hendes person, deltog Inger Støjberg (V) i dag i Radio 24syv Morgen, hvor vrede borgere kunne fortælle hende, hvorfor de i den grad hader landets udlændinge- og integrationsminister.

Som oplæg til programmet havde Inger Støjberg blandt andet lavet en Facebook-post med eksempler på, hvad der lander i hendes indbakke fra, hvad hun kalder "tastaturkrigere".

- Inger din so. Jeg vil flække dig, men du en fucking nazist, stod der blandt andet i et af de indlæg.

Så ophedet blev debatten i radioprogrammet trods alt ikke, selvom den startede med bål og brand.

- Hej, jeg hedder René Poulsen fra Tjørring, og jeg synes, du er racist, hvorefter han kom med eksempler på, hvor han mente, Inger Støjberg generaliserede på racistisk vis.

Kærlighed på Ingers dag

Radio 24syv værterne bekendtgjorde dog også ved programmets afslutning, at de ikke modtog lige så mange hade-SMS'er under selve udsendelsen.

- Folk tør åbenbart ikke, når du sidder her, sagde en af værterne afslutningsvis.

I stedet fik Inger Støjberg masser af ros.

- Du er så modig. Du skal bare fortsætte. Endelig en med nosser. For jeg er også ret nervøs for vores værdier, sagde Lise fra vestegnen blandt andet, mens en anden lytter ønskede, at ministeren fik "kærlighed på sin dag".

Føler mig ikke dansk længere

Der kom også en del debat i programmet om, hvorvidt Inger Støjberg reelt set modarbejder integrationen. Blandt andet da taxachaufføren Tofiq ringede ind.

- Jeg vil bare sige, at den politik du har ført de sidste år, har betydet, at sådan en som mig, der har en uddannelse og har været en aktiv del af arbejdsmarkedet i mange år, ikke føler mig som en del af Danmark mere. Og jeg følte mig ellers tidligere som dansker, sagde han til ministeren.

Akhmed fra Kolding mente, at ministeren har fat i den lange ende og tager fat i mange relevante problematikker, men ville ønske at hun talte om det på en lidt anden måde.

- Jeg er ikke en af dem, der hader dig. Men jeg kan godt nogle gange blive ked af det med den hårde tone, når der kommer en kage for eksempel, sagde han med henvisning til Inger Støjbergs lagkage, som skulle fejre 50 udlændingestramninger.

Alligevel var han ikke bleg for at rose ministeren og samtidig invitere hende hjem til sig, hvis hun skulle have lyst.

- Du er en dejlig person og fortsæt det gode arbejde, sagde Akhmed i Radio 24syv Morgen.

Du kan se hele programmet direkte fra Radio 24syvs studie forneden.