I dag rammer blokaden: Tivoli-medarbejder støtter Food Hall-"kolleger"
- Jeg vil gerne støtte de ansatte op om, at de får deres rettigheder skrevet ned, så de kan få en garanti på ordentlige arbejdsforhold, siger Hannibal Madsen. (Foto: Foto: 3F)
27-årige Hannibal Madsen er ansat på en restaurant i Tivoli. Han ser næsten de ansatte i Tivoli Food Hall som kolleger og ønsker derfor de bedst mulige forhold for dem.

Receptionisten og tillidsrepræsentanten Hannibal Madsen mener selv, at han arbejder under gode overenskomstmæssige forhold i Tivoli, og han ønsker kun det samme for de ansatte i Tivoli Food Hall.

LÆS OGSÅ: Julefreden i Tivoli truet: Ansatte klar til strejke

Derfor støtter han op om den faglige konflikt, som 3F København fredag har varslet mod 14 restauranter, der ikke har tegnet overenskomst.

- Jeg vil gerne støtte de ansatte op om, at de får deres rettigheder skrevet ned, så de kan få en garanti på ordentlige arbejdsforhold. Det skal være fast, hvad de kan forvente at få i løn, hvordan deres arbejdstimer er fordelt, at de kan få løn under barsel og sygdom, og hvornår de får besked om deres vagtplaner. Det er jo helt praktiske ting, som de skal bruge til at planlægge deres liv, siger Hannibal Madsen til Avisen.dk.

Ved siden af jobbet som receptionist er 27-årige Hannibal Madsen også medlem af 3F Ungdom, hvor han er grupperepræsentant for 3F Privat, Service, Hotel og Restauration, der dækker over de 3F-medlemmer, der er under 31 år og blandt andet ansat i hotel- og restaurationsbranchen.

”De er nærmest kolleger”

Siden Tivoli Food Hall slog dørene op for et år siden, har 3F København forsøgt at tegne overenskomst for de ansatte hos restauranterne, der har lejet sig ind hos Tivoli i den nye madhal.

Det er lykkedes på tre ud af de i alt 18 restauranter, men ifølge formand for 3F København, Bjarne Høpner, er man endnu ikke tæt på en aftale med 14 af restauranterne, og derfor er der sendt strejke- og blokadevarsel mod dem startende fredag klokken 15.

Det betyder meget for Hannibal Madsen at vise medarbejderne i Tivoli Food Hall sin støtte og give dem en stemme i sagen. Han kan nemlig godt forstå, at det kan være svært at stille sig op mod en arbejdsgiver eller chef og kræve bedre forhold.

- Jeg kunne forestille mig, at det ikke er så karrierefremmende at stå frem og tale om at få bedre forhold. Jeg vil gerne støtte op, fordi det jo nærmest er kolleger for mig, når de er inde ved siden af, men også for at vise, at de har et forum at stå frem i, siger Hannibal Madsen.

”Det er ikke meget at bede om”

For Hannibal Madsen burde det ikke være en klods om foden på virksomheder at tegne overenskomst for deres ansatte. Argumentet om, at man taber profit på det, køber han ikke, da man masser af steder har overenskomst og sunde tal på bundlinjen.

- Jeg synes ikke, det er meget at bede om, siger han.

Hannibal Madsen er selv meget glad for sit arbejde som receptionist. Han fortæller, at der er styr på tingene, og at han og hans nærmeste kolleger faktisk er stolte af at arbejde i Tivoli.

- Jeg ønsker grundlæggende bare, at de har så god en arbejdsplads, som jeg har i Tivoli, siger Hannibal Madsen.

Tivoli ønsker ikke at blande sig i overenskomstforhandlingerne mellem 3F København og lejerne i Tivoli Food Hall.

- Vi følger med i, hvad der foregår, men vi hverken kan, vil eller må for så vidt blande os i, hvordan de er organiseret, siger kommunikationskonsulent hos Tivoli, Ellen Dahl, til Avisen.dk.

via Listen To News