Hylder ansatte: Giver Novo-aktier for tusindvis af kroner

Novo Nordisk uddeler aktier for 17.500 kroner til medarbejdere, der fortsat er ansat om tre år.
Novo Nordisk belønner sine ansatte for årets gode resultat med en ekstraordinær udlodning på 50 medarbejderaktier.
Novo Nordisk belønner sine ansatte for årets gode resultat med en ekstraordinær udlodning på 50 medarbejderaktier. Foto: Novo Nordisk/Free

For første gang nogensinde har Novo Nordisk i det regnskab, der blev præsenteret onsdag, opnået et årligt salg på mere end 100 milliarder kroner.

Derfor har ledelsen besluttet at belønne medarbejderne for den gode indsats.

- For at fejre, at Novo Nordisks salg for første gang passerede 100 milliarder kroner i 2015 vil alle ansatte i virksomheden undtagen medarbejdere i NNE Pharmaplan og Steno få tilbudt 50 betingede aktier, hedder det i årsregnskabet.

De 50 B- aktier har en værdi med tirsdagens slutkurs på omkring 19.000 kroner, men uddeles først i februar 2019 - og kun, hvis man fortsat er ansat i virksomheden til den tid.

Dermed følger Novo op på initiativet fra 90-års jubilæet i 2013, hvor medarbejderne fik tildelt 100 betingede aktier. De bliver uddelt 1. april i år og har en nutidsværdi på cirka 38.000 kroner.

De to aktieudlodninger til medarbejderne giver en samlet udgift på én milliard kroner.

Men det skal ses i forhold til, at Novo alene de fire seneste regnskabsår har haft et akkumuleret overskud på knap 115 milliarder kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.