Her rejser vi på bilferie
Bilferie i USA er populær – navnlig på den solbeskinnede vestkyst. (Foto: Per Kuskner)
Tal fra biludlejningsfirmaet Avis afslører, at USA er danskernes favoritdestination.

Næsten en fjerdedel (24 pct.) af danskernes bilbookinger er fordelt på forskellige byer i USA. Særligt de solbeskinnede byer Los Angeles og San Francisco på den californiske vestkyst er populære rejsemål for bilferien. Også Orlando, Miami og Fort Lauderdale beliggende i varme Florida, hvor både forlystelsesparker og naturreservater ligger i køreafstand, er populært hos danskerne.

- Vi kan se, at mange danskere vælger at leje bil i udlandet i disse uger. At have en bil til fuld disposition hele ugen giver en større frihed, som gør, at efterårsferien fyldes ekstra op med spændende oplevelser,” siger Andrew Smith, der er General Manager hos Avis Danmark.

Det kommer nok heller ikke som nogen overraskelse, at danskerne stadig trækker mod de varmere luftlag i Spanien, som vi har gjort i mange år. De gamle klassikere som Mallorca, Malaga, Gran Canaria og Alicante, hvor garantien for sol og varme er høj, viser sig som sikre rejsemål for knap en fjerdedal af danskerne (19 pct.).

Danskernes top-10
Den amerikanske drøm, sydens sol og det kolde nord – Avis Danmark har samlet en top-10-liste over danskernes favoritdestinationer for bilferie i efterårsferien.

USA

Spanien

Italien

Frankrig

Tyskland

Storbrittanien

Grækenland

Portugal

Island

Norge

 

via Listen To News