Hella Joofs store sorg: Mistede ufødt barn
Hella Joof mistede for ti år siden et ufødt barn. Hun har den nu 29-årige Olivia Joof Lewerissa med skuespilleren Runi Lewerissa. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Hella Joof begyndte at gøre ting, hun aldrig ville have troet, hun ville gøre, da hun hun mistede sit og manden Henrik "Snit" Jepsens ufødte barn.

Ifølge Se og Hør fortæller debattøren og filminstruktøren m.m. Hella Joof til Ude & Hjemme i en ny bog, hvordan hun mistede sit og manden Henrik "Snit" Jepsens ufødte barn.

Aborten skete i fjerde måned og sendte dem ud i et følelsesmæssigt stormvejr.

- Som 44-årig blev jeg gravid, og vi blev virkelig glade. Jeg tænkte ”Gud, skal jeg have et barn, jeg har en datter, som snart bliver student? Nå – men så tager vi det med”, fortæller Hella Joof.

Hun fortæller desuden, at efter aborten gjorde hun ting, som hun ellers aldrig ville have troet, hun ville gøre:

- Hormonerne har taget over, hjernen og kroppen er i sorg, og det eneste, man vil have, er et barn. Så jeg gik i fertilitetsbehandling. Men ingen af æggene blev befrugtet.

I dag ser hun anderledes nøgternt på den traumatiske hændelse og konstaterer i bogen, at hun "var for gammel", og at hun er stolt over, at både hun og manden kom helskindet igennem det.

- Det kunne have været endt som en livssorg, men det tillod ingen af os, siger Helle Joof i bogen.

Bogen hedder "Modne kvinder" og er en samtalebog skrevet af Bo Østlund. I bogen fortæller 24 kendte danske kvinder i alderen 50 til 84 år om livet efter de 50.

Udover 55-årige Hella Joof er der også samtaler med blandt andre Ilse Jacobsen, Anne Dorte Michelsen, Jytte Abildstrøm, Vibeke Windeløv, Anette Støvelbæk, Majbritte Ulrikkeholm, Anette Støvelbæk, Mette Bock og Lisbet Dahl.