Gymnasieeleverne Silje og Clara om konflikt: Surt for os, men fair kamp
På Christianshavns Gymnasium er flere elever bekymrede for om konflikten kan gå ud over deres undervisning. Foto: Avisen.dk
De skriftlige eksaminer er i farezonen som konsekvens af udskudt konflikt. Vi frygter, hvad der kommer til at ske, siger gymnasieelever.

Hestevognen eller partybussen er booket, men nu melder tvivlen sig på en ubehagelig måde. Udskydelsen af konflikten på arbejdsmarkedet betyder, at den varslede strejke måske først træder i kraft 6. maj, mens lockout-datoen hedder 12. maj.

- Det er lige midt i vores skriftlige eksaminer, så vi håber virkelig at parterne finder hinanden, siger Jens Philip Yazdani, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) til Avisen.dk.

DGS har fået flere henvendelser fra nervøse elever, og det vil tage til i takt med at en konflikt skubbes ind i eksamens-perioden, mener Jens Philip Yazdani.

- Folk har ventet med hjertet i halsen. De er meget nervøse derude. Vi ved at vi får en eksamen, men ikke hvordan det kommer til at foregå. Nogen har talt om at skoleåret skal forlænges, og det kan påvirke de planer folk har lagt, siger Jens Philip Yazdani.

På Christianshavns Gymnasium er flere af eleverne en smule urolige.

- Uvisheden er stressende, og hvis konflikten varer længe kan det gå ud over vores repetitionstimer, så vi får mindre tid til at forberede os, siger Silje Bartholin, der går i 3.A.

 

Silje og Clara håber på en hurtig løsning, men kan godt forstå at de ansatte er klar til kamp. Foto: Avisen.dk

Hun bakkes op af klassekammeraten Clara Beicker, der håber på et hurtigt forlig:

- Hel egoistisk håber jeg ikke, at der sker noget, men omvendt synes jeg det er fair nok, at de ansatte kæmper for bedre forhold.

DGS oplyser til Avisen.dk, at de skriftlige eksaminer starter den 23. maj.