Glad gulvlægger: Der er mange i Herning, som selv sætter noget i gang.

Der bliver flere ledige job at søge i Midtjylland. Herning er godt med i jobfesten, fortæller gulvlægger med fremgang.
Folk tør bruge penge igen, og det skaber flere job i Herning. Det fortæller gulvlægger Kristian Andersen, hvis firma er vokset markant de senere år.
Folk tør bruge penge igen, og det skaber flere job i Herning. Det fortæller gulvlægger Kristian Andersen, hvis firma er vokset markant de senere år. Foto: Privat.

 - Der er godt gang i hjulene i Herning. I vores firma arbejder vi meget for private kunder. Her har vi en oplevelse af, at folk godt tør bruge penge igen. Det lover godt for de kommende år.

Det siger Kristian Andersen. Han er ejer og daglig leder af KA Gulvservice i Herning. Gulvfirmaet er vokset markant over de senere år og består nu af otte mennesker.

Firmaet er langt fra det eneste, som skaber job i det midtjyske. Som omtalt i Avisen.dk er antallet af ledige job i det private erhvervsliv vokset med hele 40 procent i Region Midtjylland fra 2015 til 2016. Og det er ikke kun i storbyen Aarhus, at der kommer flere jobåbninger. 

 - Aarhus har længe klaret sig relativt godt med stigende beskæftigelse. Nu spreder den gunstige udvikling sig stille og roligt til andre kommuner i Region Midtjylland, siger Erik Bjørsted, som er cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). 

Ivrige iværksættere

En af kommunerne med fremgang i regionen er Herning. Beskæftigelsen i kommunen voksede med 2,7 procent fra 2015 til 2016. Herning kom dermed på en liste fra AE over de 20 kommuner med størst jobfremgang i hele landet.

Ifølge gulvlægger Kristian Andersen hænger det sammen med et stort drive hos mange mennesker i det midtjyske.

- Der er mange i Herning, som selv sætter noget i gang. Det ligger ligesom i mentaliteten, at det er godt at være iværksætter. Og så har vi en borgmester, som får lagt nogle gode rammer for erhvervslivet. Mit firma er langt fra det eneste, som er vækstet over de senere år, siger Kristian Andersen. 

Ifølge ham går det så godt inden for byggeriet, at det kan være svært at få besat ledige stillinger. 

- Den store udfordring i de kommende år bliver at få kvalificerede folk. Inden for håndværk er det nu sådan, at murere og tømrere sagtens kan få arbejde, og virksomhederne må lokke med lønforhøjelser for at tiltrække nye medarbejdere fra andre firmaer, fortæller Kristian Andersen. 

Samtidig med at han glæder sig over fremgangen i Midtjylland, sender han en lille bøn til politikerne: 

- Det er godt med vækst, men jeg håber på, at det ikke bliver alt for voldsomt, så vi havner i en eller anden økonomisk boble, der så ikke holder i længden, siger Kristian Andersen. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.