Gadehunden Arthur blev verdensberømt - sådan går det nu
En kødbolle afgjorde sagen. Arthur var en del af holdet - mente hunden selv. Og sådan blev det ... Team Peak Performance
Den sydamerikanske hund fulgte et hold svenske ekstremløbere gennem ild og vand. De fik vovsen med hjem til Sverige - læs hvordan det nu går.

Ikke et øje var tørt, da en sydamerikansk gadehund fra Ecuador i efteråret fulgte en gruppe svenske ekstrem-løbere på en vildt udmattende, 690 kilometer lang tur gennem næsten ufremkommeligt terræn.

De svenske topidtrætsfolk deltog i VM i ekstremsporten adventure racing. Før det gik i gang, delte de gavmildt en dåse kødboller med den hjemløse hund, som derefter slog sig til flokken - og blev hængende, uanset om de kæmpede sig gennem floder, jungler eller over bjerge.

LÆS OGSÅ: Kødbolle afgjorde gadehunds skæbne

Den svenske holdkaptajn Mikael Lindnord og hans Team Peak Performance besluttede sig efter løbet for at tage hunden, som de havde døbt Arthur, med hjem til Sverige.

Efter en masse bøvl med myndighederne - og en ihærdig indsats fra dyreværnsorganisationer - fik de lov at få hunden med ud af Ecuador, og Arthur er nu i dyrelæge-karantæne i Sverige.

Sår, dårlige tænder og ømme ører

I en update på Facebook fortæller Team Peak Performance, at det har vist sig, at Arthur har en del infektioner og sår, der ikke vil hele. I et af sårene fandt en dyrlæge en stor insekt-puppe i.

Vovsens tænder er også i en dårlig forfatning, og ørerne smerter efter de mange år på gaden. Alt dette kan dog afhjælpes ved medicinsk behandling og en operation.

De svenske myndigheder gav før jul tilladelse til, at hunden kom ud af karantænen og på dyrehospital, hvor en meget dygtig dyrlæge fra Stockholm undersøgte den.

- Men bortset fra det er Arthurs almentilstand god. Han er en meget glad hund med en masse energi. Den energi, han har nu, er 100 procent højere, end da vi først mødte ham. God mad, kærlig omsorg og professionel hjælp gjorde ham stærk, skriver de svenske idrætsfolk.

Som for øvrigt har benyttet den massive medieomtale af sagen til at oprette en fond, som skal hjælpe andre gadehunde til at få et lige så godt liv som Arthur. Læs mere om fonden her.

Han er da ikke til at stå for, ham Arthur ... Foto: Team Peak Performance