Frygtede for deltagelse i Toppen af poppen: Troede det ville være sværere
Caroline Henderson modtog Ridderkorset i 2010. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Der opstod en musikalsk symbiose, da årets udgave af musikprogrammet blev optaget på Fyn.

Den vidtrækkende kunstner Caroline Henderson har støbt solide hits fra tiden i Ray Dee Ohh og gennem sin solokarriere med gennembrudspladen "Cinemataztic", hun er fra kendt musicalscenerne som skuespillerinde og har vist, at hun både kan producere og komponere.

Sammen med Karl William, Michael Falch, Søren Huss, Aura, Burhan G. og Dorthe Gerlach udgør Caroline Henderson holdet i årets udgave af det populære program, hvor musikere fortolker hinandens numre. Søndag er den 55-årige sangerinde midtpunkt i "Toppen af poppen".

- Vi har forskellige aldre, hårfarver, etniciteter og repertoirer. Vi er så forskellige, når man ser os, og det var virkelig, virkelig et plus, for sammen blev vi denne her kæmpe bundt af energi, siger Caroline Henderson.

- Jeg troede, det ville være sværere at være sammen seks hovedpersoner i otte dage nonstop og så med kameraer på, men det viste sig at være virkelig, virkelig sjovt. Man kan endevende de ting, man har været igennem, er igennem eller har lyst til at prøve, siger sangerinden, som modtog Ridderkorset i 2010.

Caroline Henderson blev født i den svenske hovedstad, Stockholm, i 1962 som datter af en amerikansk far og en svensk mor.

Hun har boet i både Sverige, Frankrig og USA, inden hun havnede i Danmark, som siden 1983 har været hendes base, selv om det egentligt bare skulle have været et kort stop.

Gennem sin internationale opvækst har musikken været universel, og det er også den, der binder hende sammen med de andre deltagere.

- For mig og for mange mennesker tror jeg, at musik er en genvej til følelser, siger hun og fortsætter:

- Det er meget fint at kunne dele nogle oplevelser sammen med andre mennesker og gøre det via og gennem musikken. Det er meget stærkt, når man sidder sammen med nogle mennesker, som man lærer at holde af og deler historier med.

Caroline Henderson brød lydmuren i slutningen af 1980'erne, da hun i front for Ray Dee Ohh lavede massive hits som "Jeg vil la' lyset brænde", "Efterår" og "Mandags-stævnemøde".

I 1995 udkom solodebutpladen "Cinemataztic", som rummer sangene "Kiss Me Kiss Me" og "Made In Europe", som Henderson især storhittede med.

Hvilke numre, de andre artister fortolker, kan ses i søndagens udgave af "Toppen af poppen", men selv blev sangerinden overrasket.

- Jeg har haft en lang karriere, og jeg har prøvet rigtig meget, siger den prisvindende multikunstner og fortsætter:

- Der har måske været mest fokus på min popkarriere, som er en af farverne på paletten. Det var sjovt og et tilbagekig, og det er altid fedt at blive mindet om en periode i ens liv. Meget af det havde jeg nærmest også glemt, jeg havde lavet, så det var spændende.

Søndag aften klokken 20.00 er Caroline Henderson og hendes musik i centrum, når "Toppen af poppen" sendes på TV2.

/ritzau/FOKUS