Frederik og Mary besøger kongelige kolleger
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fik besøg af Japans tronarving, kronprins Naruhito, i juni. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Kronprinsparret er en del af et snarligt kultur- og erhvervsfremstød i Japan. Under besøget skal parret blandt andet til frokost hos landets kejserpar.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary krydser Europa og store dele Asien for at markere 150-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan under et erhvervs- og kulturfremstød i det østasiatiske land fra den 8. til den 12. oktober.

Parrets program er blevet offentliggjort på det danske kongehus' officielle hjemmeside.

Her fremgår det blandt andet, at den 49-årige tronarving og den 45-årige australskfødte kronprinsesse er blevet inviteret til frokost af Japans kejserpar, kejser Akihito og kejserinde Michiko, på det japanske kejserpalads den 11. oktober.

Den 83-årige kejser, der har udtryk ønske om at abdicere grundet sin høje alder, og den 82-årige kejserinde er begge riddere af Elefantordenen.

Japans tronarving, kronprins Naruhito, der besøgte Danmark i juni, har om aftenen samme dag inviteret kronprinsparret til middag på Togu Palace i Tokyo.

Foruden deres visit hos de kongelige kolleger skal kronprinsparret også rundt flere steder i Japan.

Kronprinsparret, der blandt andet bliver ledsaget af 55 danske virksomheder, skal blandt andet til middag på den danske ambassade, deltage i et fødevare- og livsstilsarrangement samt besøge flere udstillinger.

Det er en del af det samlede program under fremstødet, som på kultursiden har fokus på dansk livsstil og design, og på erhvervsdelen har fokus på sundhed, fødevarer og ligeledes design.

/ritzau/FOKUS