Fortryder anklager om korruption
Ernæringseksperten Arne Astrup fortryder ny, at han har beskyldt Dansk Folkeparti for at have modtaget penge fra sodavandproducenterne for at sænke sukkerafgiften.

Ernæringseksperten Arne Astrup trækker de udtalelser tilbage, hvor han beskyldte Dansk Folkeparti for at have fået penge under bordet fra sodavandsproducenterne for til gengæld at kræve sukkerafgiften sat ned.

»Jeg mente, at Dansk Folkeparti har været under ganske stor indflydelse fra forskellige lobbyister. Og det er jo ganske legitimt. Nu er det så opfattet som om Dansk Folkeparti har fået en stor check. Det har jeg ikke ment, og det har jeg ikke noget belæg for at sige,« siger Arne Astrup, professor på Human Ernæring på den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskolen, tirsdag morgen til Radioavisen.

Mandag sagde han ellers i radioprogrammet P1 formiddag, at detailhandlen og læskedrikfabrikanterne formentlig havde skrevet en større check til støtte af deres kampgane.

»Der er nogle partier, som har døren stående mere åben end andre, og det skal man ikke være blind over for, for så er man naiv,« sagde fra Arne Astrup i radioprogrammet.

Og det fik både DF’s sundhedsordfører Birthe Skaarup og DF-gruppeformand Kristian Thulesen til at afvise beskydningerne og kræve en undskyldning.

Men at sodavandslobbyen har påvirket Dansk Folkeparti intenst er ingen hemmelighed:

»Vi har haft møder med politikere i flere år - men især Thulesen Dahl (DFs finansordfører, red.) har lovet os at få afgiften nedsat. Nu har han formået at gøre det,« sagde Torben Pedersen, landsformand for Nærbutikkernes Landsforening i december til netavisen Altinget.