Forsker: Fagbevægelsen kan ånde lettet op
Fagbevægelses pensionsordning har aldrig været tænkt som en gavebod, siger arbejdsmarkedsforsker. Foto: Thomas Larsen / POLFOTO
LO-striden om pensions-millioner fik et forventeligt udfald, mener arbejdsmarkedsforsker.

Det er ikke overraskende, at LO vandt pensionsstriden over tidligere næstformand Tine Aurvig-Huggenberger.

Det siger arbejdsmarkedsforsker ved Københavns Universitet, Jesper Due, der har fuldt sagen tæt.

"Det har aldrig været meningen at fagbevægelsen skulle have livspensionsforpligtigelser til tillidsvalgte, der valgte selv at gå af i en ung alder," siger han til Newspaq.

Jesper Due mener, at landsrettens kovending i forhold til byretten skyldes, at Østre Landsret i højere grad har fokuseret på, at Tine Aurvig-Huggenberger var politisk valgt og ikke ønskede at fortsætte i organisationen.

"Byretten forstod ikke, at der var tale om en politisk organisation. Landsretten har bedre forstået, at der er tale om en frivillig afgang, og at afgang tidligere betød afgang til pension," siger han.

Sagen har i den grad splittet fagbevægelsen, der nu kan ånde lettet op, mener forskeren.

"Den samlede fagbevægelse er glade for, at sagen er ovre og med det resultat, den fik. Mange medlemmer er nok også lettede, fordi fagbevægelsen ikke fremstår som en gavebod," siger Jesper Due.

Tine Aurvig-Huggenberger vil nu overveje at få sagen for en tredje instans nemlig Højesteret.

Selvom hun mister retten til en lukrativ LO-pension på mellem seks og otte millioner kroner, har hun stadig ret til en pension på ca. 1,2 millioner kroner, som hun selv har sparet op.