Forhandlinger fortsætter uden finansminister
Bjarne Corydon er i Bruxelles for at diskutere Eu's kommende budget. Forhandlingerne i de øvrige ministerier fortsætter dog ufortrødent. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO
Delforhandlinger om årets finanslov fortsætter, selvom chefen, finansministeren, er til møde i Bruxelles.

Finanslovsforhandlingerne er på vej ind i sin sidste fase, og de forventes, at kunne afsluttes over weekenden.

Men på trods af, at der arbejdes på højtryk i de forskellige ministerier, så ligger forhandlingerne i Finansministeriet stille da ministeren, Bjarne Corydon (S), selv er til forhandlinger med EU's finansministre i Bruxelles, hvor de diskuterer EU's kommende budget.

I dag fremlægger regeringens skatteordførere, Frank Aaen (EL), og skatteminister Thor Möger Pedersen de nye skatter og afgifter, der vil være at finde på næste års finanslov.

Derudover har Enhedslisten tilbudt transportminister Henrik Dam Kristensen (S) hjælp med at finde finansieringen til elektrificering af banenettet mellem Lunderskov og Esbjerg. Forhandlinger der eller brød sammen i går aftes, da Venstre og Dansk Folkeparti blokerede for den forslåede finansiering.

Det er endnu uvist, om transportministeren vil invitere Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, forbi ministeriet for at høre deres forslag til finansieringen.