For anden gang på to dage: Mand dør i politiets varetægt

For anden gang på to dage er en person død i politiets varetægt. Politiklagemyndighed undersøger dødsfaldene.
En mand døde natten til torsdag i detentionen i Helsingør. Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu undersøge dødsfaldet
En mand døde natten til torsdag i detentionen i Helsingør. Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu undersøge dødsfaldet Holger Madsen, Avisen.dk.

En mand er natten til torsdag afgået ved døden i detentionen i Helsingør.

Det oplyser Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) til Ritzau.

- Vi bliver klokken 03.59 kontaktet af Nordsjællands Politi, som fortæller, at en person er afgået ved døden klokken 03.53, siger specialkonsulent i DUP Morten Dahm-Hansen til Ritzau.

- Fra Nordsjællands Politi har vi fået oplyst, at man opdagede, at manden holdt op med at trække vejret. Man iværksatte straks førstehjælp og tilkaldte ambulance og læge, fortsætter han.

DUP skal nu - som altid når personer dør i politiets varetægt - undersøge de nærmere omstændigheder ved dødsfaldet.

- Det er rutine i den slags sager, og det betyder ikke, at man mener, at der er gjort noget forkert, understreger Morten Dahm-Hansen.

Dødsfaldet er det andet på to dage, som DUP undersøger.

Tirsdag formiddag døde en 74-årig mand i en patruljevogn, efter at han havde været involveret i et trafikuheld på Høbjergvej i Helsinge.

Der var tale om et solouheld, og den 74-årige blev efterfølgende tilset af ambulancefolk, der vurderede, at han ikke var kommet alvorligt til skade.

- Det var, da manden kort efter sad i politiets patruljevogn, at han afgik ved døden, sagde Morten Dahm-Hansen tirsdag til Ritzau.

Når DUP har undersøgt samtlige omstændigheder ved dødsfaldene til bunds, sender efterforskerne en juridisk redegørelse til statsadvokaten.

Det er så statsadvokaten, der tager stilling til, om en eller flere af sagerne skal have et retligt efterspil.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.