Fattig pensionist scorede Lotto-millioner: Læs Ruths utrolige historie
Mon ikke Ruth Jørgensen kunne fremvise et lige så lykkeligt smil som kvinden her, da hun vandt den store gevinst? Modelfoto: SCANPIX arkiv
Dagbladet Politiken bringer beretningen om den sympatiske pensionist, der vandt 6,2 millioner kroner.

Ruth Jørgensen er folkepensionist og født i 1939. Som så mange andre fra sin generation lærte hun af forældrene, at hvis man har en krone, så skal man huske at gemme 25 øre.

Derfor var det lidt svært for Ruth at give den gas, da hun ganske uventet oplevede det, som mange af os kun kan drømme om: Hun blev millionær.

Dagbladet Politiken fortæller i en artikel den fantastiske historie om Ruth, der modsat mange andre nyklækkede Lotto-vindere ikke har noget imod at stå frem.

Hun var ved at gøre klar til at flytte, da de mange rare pengene fandt vej til hende. Krisen havde ædt hele hendes og mandens opsparing til alderdommen. Så der var kun folkepension og ATP at leve for, og hun fortæller til Politiken, at hun vidste, det kun var et spørgsmål om tid, før hun måtte flytte.

Ruths søn opfordrede hende en dag til at spille Lotto, og selvom hun fandt det lidt fjollet, kom hun til at tænke på de to femugers-kuponer, hun og hendes mand altid havde spillet på, til han døde for fem år siden.

Kuponerne blev fundet og 500 kroner brugt på at forny dem nogle uger frem.

Og et par uger senere skete det utænkelige. Ruth Jørgensen vandt. 6,2 millioner kroner.

- Mine to børn og mine to børnebørn skulle have glæde af pengene, og det kunne de få uden at betale arveafgift, hvis vi, allerede inden pengene blev indløst, besluttede, at børnene skulle have 1 million og børnebørnene 500.000 kroner hver. Så sådan blev det, fortæller hun Politiken.

Trods forældrenes formaninger om at huske at spare op, er hun nu begyndt at bruge lidt penge.

Hun har købt en lille Mitsubishi til 130.000 kroner - "mere have jeg ikke brug for" - og har fået installeret jordvarme og nye vinduer i huset. Et nyt tag bliver det også snart til.

Den sympatiske ældre kvinde fortæller, at hun nu køber de bluser, der frister hende, og at hun er begyndt at gå til frisør hver uge. Noget så ekstravagant som et par café-besøg er det også blevet til. Menuen har stået på nachos.

Nogle gange tænker hun, at hendes afdøde ægtemand og Vor Herre havde en finger med i spillet, da hun scorede den store gevinst.

- Uanset hvordan det hænger sammen, er jeg i hvert fald meget taknemmelig for, at det skulle være mig, der havde lov at være så heldig, siger hun.

Læs hele Ruths historie her