Erik Clausen: Jeg er så skide træt af at høre om Trump og Clinton

Det amerikanske valg fylder alt for meget i medierne herhjemme, mener skuespilleren, der glæder sig til, at det hele er overstået.
- Hillary Clinton? Hun ku' ikke engang blive valgt til sognerådet i Ubberød, siger Erik Clausen.
- Hillary Clinton? Hun ku' ikke engang blive valgt til sognerådet i Ubberød, siger Erik Clausen. Fotomontage: Scanpix/arkiv

- Jeg er så skide træt af at høre om det amerikanske valg! Som om vi var en delstat i USA.

Mens valgstederne i USA netop nu slår dørene op, glæder skuespiller og instruktør Erik Clausen sig mest af alt til det hele er overstået i morgen.

Hillary Clinton? Hun ku' ikke engang blive valgt til sognerådet i Ubberød!

Han synes nemlig, at valget fylder alt for meget i de danske medier.

- Jeg hører jo nærmest mere om USA, når jeg tænder mit tv, end jeg hører om Danmark. Hvad med Frankrig? Eller Kina? Vi er sgu da et selvstændigt land, lyder det fra den folkekære skuespiller.

Pengenes magt

Ingen af de to spidskandidater, Donald Trump og Hillary Clinton, tiltaler Clausen.

- Det er pengenes magt, der taler, når rigmanden Trump overhovedet kunne komme så langt. Det har sgu ikke meget med demokrati at gøre, siger han.

Mange kommentatorer har forklaret Trumps opbakning med amerikanske arbejdervælgeres frustration med den politiske elite, som Clinton tilhører.

Frustrerede arbejdere

Erik Clausen, hvis film netop tager udgangspunkt i arbejderklassens vilkår, har heller ikke meget til overs for demokraternes spidskanditat.

- Hillary Clinton? Hun ku' ikke engang blive valgt til sognerådet i Ubberød! Højst til en klub for finere madlavning. Vi skal være glade for, at vi er så langt fremme i vores demokrati herhjemme, siger han.

Omkring 235 millioner registrerede amerikanske vælgere kan stemme ved valget.

Resultatet ventes at ligge klar onsdag morgen dansk tid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.