Enhl: Det skal være rødere og grønnere
Enhedslisten er sikre på, at en endelig aftale nok skal falde på plads. Den skal bare være rødere og grønnere end tilfældet er nu. Foto: Mark Knudsen
Den endelige aftale skal dog være både rødere og grønnere, siger Enhedslisten.

Enhedslisten var de første, der mødte op for at smage på finansministerens kaffe i forbindelse med finanslovsforhandlingerne.

Og selvom de er overbeviste om, at det endelige resultat bliver positivt, har de stadig en liste med over punkter, der skal forbedres, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

"Hvis Enhedslisten skal stemme for denne finanslov, skal den være både rødere og grønnere, end den er nu. Vi har tænkt os at være meget konstruktive, men vi har også tænkt os at være kritiske," sagde hun.

Enhedslisten er specielt på udkig efter uddannelse til de arbejdsløse, forklarer hun.

"Der er os helt uforståeligt, at der ikke afsættes en krone til efteruddannelse til de arbejdsløse. I en tid hvor arbejdsløsheden stiger, er det væsentligt klogere at de bruger deres tid på uddannelse der giver mening end meningsløs aktivering," siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Det er dog også vigtigt, at der bliver holdt øje med bankerne, slog Frank Aaen fast

"Vi skal have kigget på bankerne. Det kan ikke være rigtigt at de igen begynder at score kassen, de skal betale til fællesskabet og laves om, så de ikke igen skaber nye kriser," siger han