Enhedslisten: Sass-overvågning lyder mystisk
Enhedslisten kræver åbenhed i PET, efter at nye oplysninger er kommet frem om Henrik Sass Larsens sikkerhedsgodkendelse. Foto: Ole Frederiksen / POLFOTO
PET overvågede Sass Larsen i to måneder. Mystisk, siger Enhedslisten, som kræver mere åbenhed af Politiets Efterretningstjeneste.

Enhedslisten finder nye oplysninger i Sass Larsen sagen mystiske, og PET skal lægge kortene på bordet

Sådan lyder meldingen fra retsordfører Pernille Skipper, efter at den socialdemokratiske politiker Henrik Sass Larsen ifølge TV2's oplysninger er blevet telefonaflyttet før mødet med rockeren på en cafe i Køge.

"Det lyder meget mystisk, hvis det vi har fået at vide kan ligge til grund for, at man overvåget en folketingspolitiker. I så fald tager PET sine beføjelser vidt," siger Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten, til Newspaq.

Hun vil dog ikke kræve en undersøgelse af forløbet omkring Henrik Sass Larsens sikkerhedsgodkendelse til minister. I stedet fokuserer regerings støtteparti på den almindelige procedure ved en sikkerhedsgodkendelse.

"Der er ikke kun Sass Larsen, der skal sikkerhedsgodkendes, det skal lufthavns- eller itmedarbejdere også, og hvis de får afslag, så skal de personligt få at vide hvorfor," fortæller ordføreren, som vil have PET til at vise facaden bag en godkendelse.

"Der er behov for mere åbenhed for PET's arbejde, så befolkningen kan se, hvad der ligger til grund for en sikkerhedsgodkendelse," siger Pernille Skipper, som kræver, at Folketingets kontroludvalg får adgang til - af egen drift - at gå ind og se, om PET følger de regler, der er for deres arbejde.

Men PET svarer jo ikke bare fordi Enhedslisten spørger?

"De skal svare, hvis Folketinget siger det, og derfor stiller vi forslag i Folketinget om mere åbenhed i PET," siger Pernille Skipper.

Men det kræver jo et flertal. Kan I få det?

"Jeg synes, der er kommet en øget bevidsthed i debatten om Sass Larsen i den nuværende opposition, om mere åbenhed i PET, så jeg håber på, at vi nu kan få flertal bag øget åbenhed," slutter retsordføreren.