Sass fremtid splitter vælgerne
Flere end hver tredje vælger synes, Henrik Sass Larsen bør sikkerhedsgodkendes, når statsministeren lægger en ny ministerkabale. Foto: Mogens Flindt / POLFOTO
Danskerne er delte i spørgsmålet om Henrik Sass Larsens politiske fremtid på et socialdemokratisk ministerhold. Ekspert tror på comeback.

Flere end hver tredje dansker synes, Henrik Sass Larsen skal have det blå sikkerhedsstempel, når statsministeren udpeger sin næste regering.

Det viser en ny måling, som Wilke har lavet for Nyhedsbureauet Newspaq.

37,6 procent siger ja til, at Sass Larsen, hvis kontakt til en ledende Bandidos i Køge kostede godkendelsen i første omgang, skal have chancen igen.

Omvendt siger 37,5 procent nej. 24,8 procent har ikke taget stilling.

"Det er interessant at bemærke, at en fjerdedel af befolkningen er i tvivl. Der er stadig en vis uklarhed, hvad der ligger bag den manglende sikkerhedsgodkendelse, så det er en ulden sag for vælgerne at tage stilling til," siger valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

Hvorvidt den højt profilerede S-politiker en dag bliver minister afhænger af, om Politiets Efterretningstjeneste giver grønt lys, så statsminister Helle Thorning-Schmidt kan tilbyde ham en plads i regeringen.

Men der er næppe tvivl om, at det kun er et spørgsmål om tid, før Henrik Sass Larsen stiger i graderne igen, mener Socialdemokraternes politiske ordfører.

"Henrik Sass Larsen er en dygtig politiker og en god kammerat. Nu er han så havnet i en uheldig sag og har sat sig på bagerste række. Men der skal han selvfølgelig ikke sidde i al evighed," siger Magnus Heunicke.

Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet, ser målingen som positiv for Henrik Sass Larsen. Men der er ikke plads til flere møgsager.

"For Henrik Sass så er målingen ikke så ringe endda. De (vælgerne, red.) levner ham muligheden for en fremtid trods alt. Men stien skal så også være meget ren. Og han skal arbejde sig op fra bunden," siger Jørgen Goul Andersen.