Enhedslisten må opgive milliardkrav
Johanne Schmidt-Nielsen, Frank Aaen og Per Clausen på vej ned af trappen i Finansministeriet. Foto: Lars Krabbe / POLFOTO
De multinationale selskaber får sværere ved at flytte penge ud af landet, men gevinsten bliver ikke så stor, som Enhedslisten havde håbet.

Igennem en årrække har Enhedslisten Frank Aaen kæmpet mod det faktum, at en række multinationale selskaber ikke betaler skat her i landet.

Ved finanslovsforhandlingerne må han nu erkende, at det ikke bliver til det bask på mere end to milliarder til virksomhederne, som han ellers tidligere har sat som mål.

Regeringen har nemlig gjort det klart over for Enhedslisten, at der kun er 625 milliarder kroner at hente.

"Vi ville gerne have været oppe på et par milliarder, men indtil videre har regeringen regnet sig frem til, at det giver 625 millioner. Det tager vi så også med," siger han til Newspaq på vej ind til dagens forhandlinger, men glæder sig dog over, at de multinationale selskaber trods alt får sværere ved at høste ude at yde.

"De kan forvente nogle skrappere regler vedrørende deres muligheder for at flytte penge ud af landet uden at betale skat. Og større kontrol ved at der kommer flere ansatte i skat," siger han til den lille flok af fremmødte reportere.

Der er enighed mellem regeringen og Enhedslisten om, at det trecifrede millionbeløb skal gå til bedre velfærd.

Finanslovsforhandlingerne er nu gået ind i sin afgørende uge. Der forventes en endelig aftale på nærste søndag.