En er dræbt og fire såret under knivangreb i Paris
En mand gik lørdag aften til angreb på folk i det centrale Paris. Han nåede at dræbe en person og såre fire andre, inden han selv blev dræbt at politiet. Foto: Geoffroy Van Der Hasselt/AFP
To knivramte meldes livsfarligt såret, da mand angriber folk i det centrale Paris.

En knivbevæbnet mand gik lørdag til angreb på folk i det centrale Paris.

Manden nåede at dræbe en person og såre fire andre, inden han blev skudt og dræbt af politiet, oplyser de franske myndigheder.

To af de sårede meldes i kritisk tilstand efter episoden.

Angrebet fandt sted i området omkring Paris' berømte operahus, Palais Ganier.

Politiet valgte at evakuere området efter angrebet, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Vidner beskriver ifølge nyhedsbureauet Reuters, hvordan gerningsmanden løb hen mod politibetjentene, inden han blev skudt og dræbt.

- Vi fik besked på at gå ind på baren hurtigt. Jeg var nysgerrig og gik ud igen, siger et kvindeligt øjenvidne til tv-stationen LCI.

- Jeg så en person ligge på jorden omkring 200 meter fra mig. Politiet, brandbiler og en ambulance ankom til stedet, tilføjer hun.

Fransk politi har endnu ikke offentliggjort identiteten på gerningsmanden.

Gerningsmanden råbte ifølge flere internationale nyhedsbureauer "allahu akbar" (Gud er størst), inden han gik til angreb på tilfældige forbipasserende.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag angrebet.

Paris' anklagemyndighed oplyser natten til søndag, at man efterforsker sagen som et terrorangreb.

Indenrigsminister Gérard Collomb roser på Twitter politiet for deres snarrådige indsats, som "neutraliserede" angrebsmanden.

- Mine første tanker går til ofrene for dette modbydelige angreb, skriver Collomb.

Paris har gennem længere tid været omfattet af et forhøjet terrorberedskab efter en stribe dødelige islamistiske angreb.

Flere end 245 mennesker er blevet dræbt i islamistiske angreb i Frankrig, siden angrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015.

/ritzau/