Eksperter om grevinde Alexandras jobudsigter: Det kan blive svært

Siden grevinde Alexandra blev gift med Joachim, har hun ingen ajourført erhvervserfaring.
Hvis Alexandra både vil have et job inden 2020 og samtidig modtage apanage, så er der begrænsninger.
Hvis Alexandra både vil have et job inden 2020 og samtidig modtage apanage, så er der begrænsninger. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Det bliver formentlig grevinde Alexandras netværk som skal bringe hende ud i arbejdslivet. Hvis hun vil have et regulært arbejde. Det er vurderingen fra flere eksperter.

Vurderingen kommer efter grevinde Alexandra i juni frasagde sig den årlige apanage med virkning fra 2020, hvor hendes og prins Joachims yngste søn, prins Felix, fylder 18 år.

Forfatteren og kongehuseksperten Søren Jakobsen siger blandt andet til Se og Hør, at hendes erhvervserfaring de seneste 20 år - siden hun blev gift med prins Joachim - ikke er tilført noget siden hun kvittede sin vicedirektør-stilling i Hong Kong for at gifte sig ind i det danske kongehus.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Hvis hun bare sådan kunne gå ud og få et godt job, tror jeg, det allerede var sket, men det tror jeg slet ikke, hun er interesseret i, siger Søren Jakobsen til ugebladet. Han tilføjer:

- Hun har jo ikke været erhvervsaktiv, siden hun blev gift med Joachim, så hun har ingen ajourført erhvervserfaring, så at hun skulle være attraktiv til en toppost, det kan jeg slet ikke se, lyder hans vurdering.

Historikeren Jes Fabricius Møller, Københavns Universitet, siger til BT, at det kan blive svært for grevinden:

- Det er jo vanskeligt at komme ind på jobmarkedet, når man har været ude så længe, men man må selvfølgelig formode, at hun har et stærkt netværk i de højere lag af samfundet, og det kommer hende jo nok ikke til skade, siger han til avisen.

For halvandet år siden, hvor Alexandra tæt på en stilling hos den fynske møbelproducent Carl Hansen & Søn. Hendes ansættelse var meldt ud internt i virksomheden, men af uvisse årsager begyndte Alexandra aldrig i jobbet.

I dag er hun protektor for blandt andet Dansk Blindesamfund og UNICEF, og så har hun siden 2007 siddet i bestyrelsen i det schweiziske medicinalfirma Ferring Pharmaceuticals, som har knap 50 datterselskaber, blandt andet i Danmark.

Direktør i headhunter-firmaet Holmgaard Management, Lars Holmgaard, har tidligere sagt til Se og Hør, at Alexandra i mange danskeres øjne fortsat er et godt brand, og at hun derfor kan opnå en vellønnet stilling.

- Jeg mener bestemt, at hun kan få et rigtig godt job. Hun har et hav af kompetencer at trække på. Og derudover er hun stadig væk et godt brand i mange danskeres øjne. Jeg tror ikke, at det bliver til 2,3 millioner kroner (svarende til apanagen, red.) om året. Men jeg tror sagtens, hun kunne få et vellønnet job til 100.000-150.000 , sagde han.

Hvis Alexandra både vil have et job inden 2020 og samtidig modtage apanage, så er der begrænsninger.

- Så længe hun får årspenge, kan de ikke nydes uden for landets grænser, men når det stopper, er der jo rig mulighed for, at hun kan få sig et job i udlandet. Men det kommer nok an på, hvor stærkt hendes netværk er der, siger Jes Fabricius Møller til BT. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.