Efterskole politianmeldt efter Præstø-ulykke

Efterskole er meldt til politiet efter ulykke på Præstø Fjord i februar. Der er Søfartsstyrelsen, der har indgivet politianmeldelsen.
13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord i februar. Nu er skolen politianmeldt.
13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord i februar. Nu er skolen politianmeldt. Foto: STROYER, TORBEN / POLFOTO

Efter flere måneders arbejde har Søfartsstyrelsen indgivet politianmeldelse i den såkaldte Præstøsag, hvor 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole kæntrede i en dragebåd på Præstø Fjord.

"Nu er sagen overgivet til politiet, som så skal tage stilling til, hvilken tiltale, der skal rejses," siger Christian Breinholt, vicedirektør i Søfartsstyrelsen, til tv2.dk.

Anmeldelsen er sendt afsted på baggrund af politiets efterforskning og Den Maritime Havarikommissions rapport om ulykken, som skete i februar i år.

I havarikommissionens rapport blev der rettet en skarp kritik af Lundby Efterskole, men om bestyrelsen eller ledelsen er en del af anmeldelsen, vil vicedirektøren ikke fortælle.

Han henviser til, at det nu er politiets opgave at vurdere sagen.

En lærer døde under ulykken, og flere af eleverne er blevet hjerneskadet.

Kilde: tv2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.