Efter vild konflikt med kvindelandshold: DBU-direktør fortryder ikke

Claus Bretton-Meyer ser konflikten om kvindelandsholdets aftale som en nødvendig proces.
Claus Bretton-Meyer er ærgerlig over aflyste kvindelandskampe, men fortryder ikke konflikten om aftalen.
Claus Bretton-Meyer er ærgerlig over aflyste kvindelandskampe, men fortryder ikke konflikten om aftalen. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

Striden om det kvindelige fodboldlandsholds aftale med Dansk Boldspil-Union (DBU) førte tidligere på året til aflyste landskampe og slagsmål mellem parterne i medierne.

Først i slutningen af november fik konflikten en ende, da en fireårig aftale blev indgået.

Selv om DBU-direktør Claus Bretton-Meyer ærgrer sig over konflikten, fortryder han den ikke. Det fortæller han i et interview med BT.

- Vi skulle aldrig have været i en situation, hvor vi var nødt til at aflyse en venskabskamp og en kvalifikationskamp mod Sverige, siger han til BT og fortsætter:

- Men omvendt bliver jeg nødt til at sige, at det har været en nødvendig proces for at komme til en krystalklar forståelse af, hvad det her drejer sig om i vores aftaler.

Konflikten betød, at en venskabskamp mod Holland blev aflyst i september. I oktober var det så en VM-kvalifikationskamp mod Sverige, som blev aflyst.

Efterfølgende blev Danmark taberdømt 0-3.

- Det har været væsentligt for DBU at sige, at vi ikke vil forhandle med ryggen mod muren.

- Vi vil ikke tvinges til at være i en situation, hvor vi skal give os på et punkt, for ellers møder spillerne ikke op, siger DBU-direktøren.

Forhandlingsklimaet mellem Claus Bretton-Meyer og Spillerforeningens direktør, Mads Øland, er blevet beskrevet som en forhindring på vejen til at nå til enighed.

Men DBU's direktør understreger, at han har stor respekt for Mads Øland. De har et "fint samarbejde", fremhæver han.

- Jeg trækker altid på smilebåndet, når det bliver fremhævet, at vi skulle være ved at komme op at slås, siger Claus Bretton-Meyer.

Det danske kvindelandshold ligger på trods af skrivebordsnederlaget på andenpladsen i VM-kvalifikationens gruppe fire efter tre kampe.

Næste kvalifikationskamp spilles 9. april på hjemmebane mod Ukraine.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.