Efter syv måneders sygemelding: Messerschmidt klar til politisk comeback
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Den udskældte DF'er holder grundlovstale mandag og vender derefter tilbage til Europa-Parlamentet.

Morten Messerschmidt gør politisk comeback mandag, oplyser hans presserådgiver, Erik Bjørn Møller, til Ritzau.

Messerschmidt, der er medlem af Europa-Parlamentet, har været ude af politik siden oktober efter et ildebefindende. Det fik han efter afsløringer af misbrug af EU-midler i EU-fondene Meld og Feld.

Første dag tilbage på jobbet står på en grundlovstale i Frederikssund, hvor flere andre politikere fra Dansk Folkeparti også taler.

Derefter vil Morten Messerschmidt enten tirsdag eller onsdag vende tilbage til Bruxelles for at genoptage sit virke som medlem af EU-Parlamentet.

- Jeg var faktisk overrasket over, hvor hårdt den slags kan ramme. Og jeg må også sige, at jeg havde egentlig aldrig troet, det skule ramme mig, siger Messerschmidt til TV2.

Morten Messerschmidt har siddet i Europaparlamentet siden 2009. I 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer. Det er det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark.

Det var ventet, at Messerschmidt ville vende tilbage i enten april eller maj. Nu bliver det altså juni.

Tilbage i marts blev han valgt som næstformand i Europaparlamentets Forfatningsudvalg. Og efterfølgende ansatte han Erik Bjørn Møller som ny spindoktor.

Erik Bjørn Møller har blandt andet en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og for daværende partiformand Mogens Lykketoft.

Erik Bjørn Møller afløste Kristian Wederkinck Olesen, der efter seks år hos Messerschmidt tiltrådte en stilling som pressechef i Ministeriet for offentlig Innovation.

- Det er klart, at Meld- og Feld-sagen har givet nogle ridser i lakken - og det bliver en selvstændig udfordring at få den sag lagt bag os, selv om den kommer til at fylde meget i starten, sagde Erik Bjørn Møller til Altinget i forbindelse med ansættelsen.

/ritzau/