Efter Henriks død: Dronningen takker danskerne i rørende brev

(Foto: Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix )

På fredag vil dronning Margrethe vende tilbage til arbejdet som regent.

Dronning Margrethe og resten af den royale familie tog i går, tirsdag, afsked med prins Henrik ved en rørende bisættelse i Christiansborg Slotskirke.

Omkring 60 personer var inviteret, og udover kongefamilien var repræsentanter fra Prinsens franske familie, repræsentanter fra det officielle Danmark og repræsentanter fra hoffet til stede.

Det var dog rig mulighed for at følge med i fjernsynet, hvor seerne kunne se dronningen tørre en tåre væk med sit lommetørklæde, da hun blev rørt over ceremoniens sidste fællessalme.

Læs også: Se billederne: Berørt kongehus tager afsked med prins Henrik

Torsdag eftermiddag har det danske kongehus lagt et brev ud på Facebook - og i det takker dronningen for den varme og sympati, som mange danskere har udvist i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse.

- For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med Prins Henriks død og bisættelse, skriver dronning Margrethe i brevet til befolkningen.

Hun fortsætter:

- De mange smukke blomster, spontant nedlagt ved de steder, hvor Prinsen holdt af at være, de mange tusinde mennesker fra nær og fjern, som trodsede vinterkulden for at vise Prinsen den sidste ære i Slotskirken, og de utallige skriftlige sympatitilkendegivelser, vi har modtaget, har rørt os alle dybt og er medvirkende til at hjælpe os igennem den svære tid.

Dronningen slutter brevet af med at sende en dybtfølt tak til 'hele den danske befolkning'.

Ritzau oplyser torsdag eftermiddag ved fire-tiden, at dronning Margrethe på fredag vender tilbage til arbejdet som regent. Her modtager hun ambassadører fra fem lande til audiens. Det oplyser Kongehuset.

Læs hele brevet her:

Brev fra Kongehuset