Efter forringet kontanthjælp: Socialrådgivere udsættes for overfald
- Så er der borgere, der føler sig jagtet af systemet og på den baggrund enten truer den ansatte socialrådgiver og i få tilfælde enten slår ud eller vælter ting på kontoret, siger Mads Bilstrup. Foto: Scanpix/arkiv
I 2009 blev der på landsplan samlet anmeldt 1696 sager om vold mod tjenestemænd i funktion. Sidste år var tallet vokset til 2135.

Flere griber til vold overfor politi, buschauffører og andre autoriteter.

Tal fra Rigspolitiet viser de seneste fem år en stigning i antallet af anmeldt vold mod tjenestemænd i funktion, fortæller DR Nordjylland.

- Vores autoritet er til diskussion stort set hver gang. Det vi siger, og det vi gerne vil have folk til, det er ikke længere lov. Og man står ikke tilbage for at skubbe eller slå eller komme med verbale trusler overfor politifolk, siger Henrik Skals, der er leder af borgerservice ved Nordjyllands Politi.

I 2009 blev der på landsplan samlet anmeldt 1696 sager om vold mod tjenestemænd i funktion. Sidste år var tallet vokset til 2135.

Især Socialrådgivere er blandt de udsatte, siger formand Mads Bilstrup fra deres nordjyske fagforbund. Og det bliver kun værre af nye reformer, der blandt andet forringer kontanthjælp og integrationsydelse.

- Så er der borgere, der føler sig jagtet af systemet og på den baggrund enten truer den ansatte socialrådgiver og i få tilfælde enten slår ud eller vælter ting på kontoret, siger han til DR Nordjylland.

I den ny finanslov har regeringen skrottet en tidligere politisk aftale, der skulle sikre en forebyggende indsats mod vold mod jobbet. Skidt nyt, siger Mads Bilstrup:

- Hvis man ikke forebygger, at de her situationer kan opstå, så må vi jo bare forvente, at antallet voldsanmeldelser og episoder med vold desværre vil være stigende.