Efter doping: Fuglsangs hold bliver tjekket
Cykelholdet Astana fik sin licens til cykelsportens højeste niveau. Holdet har måttet acceptere ekstra kontrol
Jakob Fuglsangs hold bliver tjekket mere.
Jakob Fuglsangs hold bliver tjekket mere. Foto: OLUFSON JONAS/free

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsangs Astana-hold havde fem dopingsager i 2014. Tre af dem handlede ganske vist om Astanas udviklingshold, men alligevel vakte det bange anelser om organiseret doping på et af verdens største cykelhold.

Holdet fra Kasakhstan fik sin licens til world tour-cykelløbene, men har måttet acceptere, at antidopingmyndighederne og den internationale cykelunion (UCI) holder øje med holdet.

Det siger holdets manager Alexandre Vinokourov ved Astana-holdets præsentation i Dubai, hvor holdkaptajn Vincenzo Nibali sæsondebuterer senere i denne uge.

- Vi har forpligtet os til en ren sport, og vi har lavet laboratorier i Kasakhstan og indgået aftaler med forskellige andre instanser, siger Vinokourov ifølge cyclingnews.

- Endvidere prøver vi at uddanne vores unge ryttere, og vi har indfører strenge kontroller internt i Kasakhstan. Helt ærligt, der er ingen vinder i en dopingskandale. Vi har vundet ærligt på Astana, og det vil vi også gøre i fremtiden, siger Vinokourov.

Sidste års Tour de France-vinder Vincenzo Nibali deltager i Dubai Tour, som bliver indledt på onsdag. Efter Dubai Tour følger både Tour of Qatar og Tour of Oman i samme område.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.