Efter 5 års ledighed fik Søren arbejde: Min sidste chance
Et pilotprojekt, hvor virksomheder og ledige blev matchet, var det, der skulle til for at Søren fik et job. Privatfoto
Et pilotprojekt, hvor virksomheder og ledige blev matchet, var det, der skulle til for at Søren fik et job.

Efter fem år på kontanthjælp og mødet med konstante fordomme kan Søren Lumby Henriksen fra Odense nu endelig se mere lyst på tilværelsen.

Den 49-årige svejser er efter at have været med i et pilotprojekt sammen med 19 andre langtidsledige nemlig nu gået ind i 2015 med et fast arbejde.

- Som kontanthjælpsmodtager oplevede jeg at blive sat i bås. Du bliver hele tiden mødt af fordomme om, at du nasser på systemet, samtidig med at det er meget stressende hele tiden at skulle vende hver en mønt. At have fået et fast job betyder, at jeg fået en indre ro. Jeg behøver ikke længere bekymre mig så meget, fortæller Søren til Avisen.dk.

De rette redskaber
Pilotprojektet "Fynboer, der gnistrer - på vej mod job i svejsebranchen", som Søren var en del af, er skabt i et samarbejde mellem AMU-Center Fyn, Beskæftigelsesregion Syddanmark og de fynske jobcentre. Projektet gik ud på at matche virksomheder, der manglede svejsere, og ledige, der havde de rette kvalifikationer.

Ifølge Søren betød det, at han igennem otte uger fik fornyet de svejsecertificeringer, han allerede har, men som var blevet forældet, og at han derefter kom ud i fire ugers praktik hos G. S. Skibs- og Industriservice, der også endte med at fastansætte ham.

Endnu et projekt søsat
- For mig er det her et ønskejob, og kunne jeg selv vælge, blev jeg her resten af mit arbejdsliv, siger Søren, der afviser, at han selv kunne have skaffet sig jobbet.

- Jeg havde jo brug for, at de her certificeringer blev fornyet. Samtidig tror jeg, at jeg har brugt projektet til at tage mig selv i nakken. Jeg valgte at se det som min sidste chance for at komme i gang – og i gang med noget, jeg virkelig brænder for, siger han.

Ifølge Fyens Stiftstidende har 10 ud af de 19 ledige, der startede i projektet, i dag fået fast job, mens fem venter på svar.

Projektet har da også været så stor en succes, at AMU Center Fyn og Odense Kommune har valgt at søsætte endnu et lignende projekt, skriver Fyens Stiftstidende.