DSB slipper for rykker fra staten
Tidligere direktør i DSB Søren Eriksen blev angiveligt fyret, fordi han havde givet ulovlig støtte til DSBFirst. Nu viser det sig, at støtten slet ikke var ulovlig. Foto: Martin Stampe, DSB
Staten vil ikke kræve tidligere omtalt "ulovlig statsstøtte" til DSBFirst fra DSB tilbage i statskassen. Kammeradvokaten har skiftet mening.

I foråret blev DSBFirst dømt til at skulle betale et millionbeløb tilbage til staten, men nu trækker statens advokat - kammeradvokaten - kravet tilbage.

Det skriver Politiken.

Sagen handler ifølge kammeradvokaten om "ulovlige statsstøtte" for 41 millioner kroner, som skulle betales tilbage "straks". Men nu er sagen slet ikke så alvorlig, som kammeradvokaten tidligere mente. Derfor slipper DBS's datterselskab altså for at betale støttepengene tilbage.

Advokaten Peter Biering har skiftet holdning, efter han har drøftet sagen med EU Kommissionen og Transportministeriet.

"Det ender med, at sagen bringes på plads i forhold til EU-kommissionen, så der ikke bliver krav om tilbagebetaling og bål og brand," siger advokat Peter Biering til Politiken.

Når DSBFirst slipper af krogen, så kan det kun betyde, at DSB ikke gav ulovlig statsstøtte, vurderer professor Anders Drejer i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet.

"Kammeradvokaten siger i dag, at det var en storm i et glas vand, og det står i skærende kontrast til de meget markante formuleringer, han kom med. Det kaster en grim mistanke om, at Kammeradvokaten var ude i et politisk ærinde," fortæller Anders Drejer til avisen.

Han mener, at den tidligere transportminister skulle bruge kammeradvokatens notat om "ulovlig statsstøtte" til at fyre daværende DSB-direktør Søren Eriksen.

Kilde: pol.dk