DR's dramachef stopper og flere ansatte følger med

DR's dramachef, Piv Bernth, har opsagt sin stilling og vil prøve noget nyt, skriver DR.

Flere markante profiler i DR's dramaafdeling har på en gang valgt at sige op og rykke over til et nystartet produktionsselskab.

DR's dramachef siden 2012, Piv Bernth, forlader DR, og samtidig stopper souschefen i DR Drama, Lars Hermann.

De to skal starte et ny produktionsselskab og har lokket producenterne Dorthe Riis Lauridsen, Anders Toft Andersen og Karoline Leth med om bord.

Det er et pludseligt og stort mandefald i en ellers stolt dramaafdeling. Men ifølge Piv Bernth er det ikke et beslutning, der er taget på grund af uenigheder.

- Det handler ikke om, at det er gået skævt. Det handler om, at jeg har haft lyst til at få nogle nye udfordringer og spille på en større bane, siger hun.

Ifølge hende gælder den følelse også for de andre i afdelingen, der har valgt at forlade den.

- Jeg laver selskabet sammen med Lars Hermann, der er souschef her i Drama nu. Han og jeg stifter det selskab, der hedder Apple Tree Productions.

- Vi har tilbudt tre af producenterne her på DR, der også har haft lyst til at prøve noget nyt, at blive ansat i firmaet, siger hun.

Piv Bernth har i over 30 år haft DR som sin arbejdsplads.

I sin tid som dramachef på DR har hun stået bag dramaserier som "Forbrydelsen", "Borgen" og "Arvingerne".

Selv om DR har forandret sig, i den tid Piv Bernth har været ansat, og er blevet mere stramt organiseret, så har DR Drama haft vide rammer for at lave modige dramaserie til danskerne, fortæller hun.

- DR har bakket op omkring det mod, vi gerne ville have i vores serier.

- Bare tag Herrens Veje. Det er ikke hvem som helst, der "greenlighter" sådan en serie om religion, præster og så videre. Jeg synes, det er vigtigt, at man får lov at fortælle sådan nogle historier, og det har vi fået lov til, siger hun.

Piv Bernt vil med sit nye produktionsselskab fortsætte med at lave dramaproduktioner. De skal kunne sælges til danske tv-kanaler og streamingtjenester.

I en pressemeddelelse kalder DR's kulturdirektør, Tine Smedegaard Andersen, Bernths beslutning for et tab.

- Der er ingen tvivl om, at det er et tab for DR, at Piv Bernth har valgt at stoppe som dramachef. Men selv om jeg gerne havde set Piv Bernth fortsætte, så har jeg også forståelse for hendes ønske om at prøve noget nyt, siger kulturdirektøren.

Stillingen som dramachef i DR bliver slået op i denne uge, og her er klare forventninger til en kommende chef.

- Det bliver op til den nye dramachef at sikre en fortsat visionær videreudvikling af DR's internationalt anerkendte dramaafdeling, siger kulturdirektør Tine Smedegaard Andersen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.