Digitale løsarbejdere DR-vært skyder penge i nyt koncept: Mere angst-provokerende end tv
- Vi vil med Hilfr.dk prøve at finde en model, som ikke er et mareridt for fagbevægelsen, siger DR-værten Esben Bjerre Hansen (i forgrunden). Arkivfoto: Kasper Palsnov/Scanpix.
Kendt DR-vært skyder penge og tid i en ny platform, hvor man kan købe sig til rengørings-hjælp. Han håber på at kunne være med til at skabe bedre vilkår for folk inden for rengøring.

- Det her er mere angst-provokerende end at skulle være vært på et nyt program på radio eller tv. For vi går jo ind og påvirker den måde, som vi arbejder og organiserer os på i Danmark. Vi rokker ved noget fundamentalt. 

Det siger DR-værten Esben Bjerre Hansen til Avisen.dk.

Han er kendt fra blandt andet programmet Monte Carlo på P3 og tidligere som medvært for Melodi Grand Prix.

Det er med spænding, jeg er med i det her.
Esben Bjerre Hansen, DR-vært og medejer af nyt firma

Esben Bjerre Hansen er talsperson for - og medejer af - en ny portal for rengøring. Via portalen Hilfr.dk kan folk i København få gjort rent derhjemme.

- Det er med spænding, jeg er med i det her. For en platform som Uber var jo ikke ligefrem omgærdet af den fedeste energi. Her var der jo masser af snak om, at der blev snydt i skat og vilkårene for chaufførerne ikke var de bedste, siger Esben Bjerre Hansen. 

Når han sætter noget af sit omdømme på spil, hænger det sammen med flere forhold. 

- Det er altid fedt at være med til at starte et nyt projekt op. Og da de her 'drenge' spurgte, om jeg ville være med, så fandt jeg hurtigt ud af, at de ikke bare havde en løs idé, men at de var seriøse og forstår at bruge deres kompetencer og netværk, fortæller DR-værten. 

Mindst 150 kr. i timen

I Hilfr.dk får dem, der gør rent, mindst 150 kroner i timen. Det er pænt over den 100-lap, som mange får for sort rengøring i timen.

Det er også pænt over, hvad andre platforme som HappyHelper.dk og Cleady.dk kræver som mindsteløn i timen. 

- Vi vil med Hilfr.dk prøve at finde en model, som ikke er et mareridt for fagbevægelsen. Vi vil prøve at finde en dansk model med danske løsninger, siger Esben Bjerre Hansen, og fortsætter:

- Vi er ikke som Uber, der blandt andre har Goldman Sachs som ejer, og som har noget af forretningen kørende fra Panama (velkendt skattely, red.).

Vi vil gerne røvrende folk så lidt som muligt.
Esben Bjerre Hansen, DR-vært og medejer af nyt firma

Han slår på tromme for, at Hilfr.dk kun vil lægge et gebyr på 6 procent af rengørings-folkenes timeløn oven i det beløb, som kunderne skal betale. 

- Andre firmaer tager meget mere i gebyr - helt op til 30 procent. Vi vil gerne røvrende folk så lidt som muligt. Folk hos os skal behandles ordentligt. Det fungerer kun på længere sigt, hvis vi er ordentlige, siger Esben Bjerre Hansen. 

30-årige Esben Bjerre Hansen mener godt, at han kan få arbejdet som DR-vært og som talsperson i Hilfr.dk til at gå op i en højere enhed.

- Mine forhold er ret fleksible, så det skal nok gå, siger han. 

Læs Avisen.dk's tema om digitale løsarbejdere her