Administration 

DK Company opkøber InWear, Matinique, Part Two, Soaked in Luxury samt butikskonceptet Companys

Den danske modekoncern DK Company har indgået aftale om overtagelse af mærkerne InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury samt butikskonceptet Companys fra IC Companys A/S med virkning fra 1. juli 2014. Med opkøbet bliver DK Company en af de førende aktører inden for mid-market-segmentet i Skandinavien med en omsætning på over 2,2 mia. kr. Opkøbet bringer DK Company tættere på målet om at blive en af Europas førende multi-brandudbydere.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Ikast, 27. marts 2014

Modekoncernen DK Company har i dag indgået aftale om overtagelse af InWear, Part Two, Matinique og Soaked in Luxury fra IC Companys pr. 1. juli 2014. De fire brands er blandt de mest populære tøjmærker i Skandinavien og sælges i mere end 1.500 danske og internationale butikker. Med købet af de fire brands cementerer DK Company sin position som en af Skandinaviens førende aktører inden for tekstilbranchen.

"Jeg er stolt over, at DK Company i dag kan annoncere en overtagelse af fire virkeligt stærke brands. Med opkøbet af InWear, Part Two, Matinique og Soaked in Luxury samt butikskonceptet Companys har vi de absolut bedste vilkår for at videreudvikle vores brands og forretning og forfølge vores ambition om at blive blandt Europas førende multibrandudbydere i mellempris-markedet," siger Jens Poulsen, der er adm. dir. i DK Company, og fortsætter:

"InWear, Part Two, Matinique og Soaked in Luxury er alle brands, der står stærkt i forbrugernes bevidsthed, og som hver især har en unik historie. Mærkernes volumen og deres position på markedet passer rigtig godt i DK Companys produktportefølje, og vi glæder os til sammen med medarbejdere og samarbejdspartnere at videreudvikle de fire brands samtidig med, at overtagelsen af butikskonceptet Companys styrker vores platform inden for detail."

Domicil i København

"Fremover får vi endnu bedre mulighed for at tiltrække de bedst kvalificerede medarbejdere fra alle dele af landet, idet vi nu vil være repræsenteret med domiciler i både København, trekantsområdet og Midtjylland, " udtaler Jens Poulsen.

Strategisk styrkelse af produktporteføljen

"Historisk har DK Company haft en indtjening over markedsgennemsnittet, og med gårsdagens rekord-regnskab for 2013 - der resulterede i et EBIT på 99,7 mio. kr. - har vi et godt udgangspunkt for at forfølge vores strategiske vækstmål. Med vores erfaringer fra de seneste opkøb vil vi nu integrere og videreudvikle de opkøbte brands i synergi med resten af koncernen.

Med købet af de fire brands styrker vi vores positionering i mid-segmentet ved at tilføre brands i den øvre del af dette segment, så vi samlet står som en stærkere samarbejdspartner. Med Matinique får vi styrket vores portefølje af herrebrands markant, mens vi med Soaked in Luxury forstærker vores position inden for det yngre segment og 'fast fashion', " slutter Jens Poulsen.

DK Company er en af Europas førende leverandører inden for mode og livsstil til kvinder og mænd med en samlet omsætning i 2013 på over 1,5 mia. kr. Mere end 200 egne kædebutikker samt 12.500 wholesale kunder på verdensplan forhandler koncernens kendte mærker som f.eks. Cream, Blend, b.young, Fransa og ICHI. DK Company har hovedkontor i Ikast og beskæftiger i dag 1.000 medarbejdere.

FAKTA

- DK Company opkøber InWear, Part Two, Matinique, Soaked in Luxury samt butikskonceptet Companys

DK Company har den 27. marts 2014 indgået aftale med IC Companys om overtagelse af InWear, Matinique, Part Two og Soaked in Luxury samt butikskonceptet Companys pr. 1. juli 2014.

De fire brands udgør i dag forretningsenheden The Original Group i IC Companys og bliver solgt i mere end 1.500 butikker, hvoraf hovedparten ligger i Skandinavien.

Companys-kæden består af 33 Companys-butikker, der drives på franchisebasis, fire direkte ejede Companys-butikker og fire outlets.

DK Company betaler 50 mio. kr. for de fire brands og butikskonceptet og udsteder samtidig nye aktier til IC Companys, svarende til en markedsværdi på 126 mio. kr. baseret på lukkekursen 26. marts 2014. IC Companys vil efter transaktionen besidde 10,11 % af DK Companys samlede aktiekapital. Overtagelsen forventes at finde sted 30. juni 2014.

For regnskabsåret 2014 forventer DK Company med de tilkøbte aktiviteter en helårsomsætning i niveauet 1.850-2.000 mio. kr. og et forventet EBITDA på 125-135 mio. kr.

InWear

InWear blev grundlagt i 1969 og er dermed et af Danmarks ældste modebrands. InWear henvender sig til både modne og yngre kvinder. I regnskabsåret 2012/2013 omsatte InWear for 271 mio. DKK.

Part Two

Part Two blev grundlagt i 1986. Med sin stærke profil oplever brandet et interessant markedspotentiale på sine kernemarkeder og har ydermere formået at komme ind på udvalgte nye udenlandske markeder i de seneste år. Part Two omsatte i regnskabsåret 2012/2013 for 198 mio. DKK.

Soaked in Luxury

Soaked in Luxury blev grundlagt i 2005 og er derfor et forholdsvist ungt brand. Missionen er at bygge bro mellem high-streetmoden og højtprofileret modedesign. I regnskabsåret 2012/2013 omsatte Soaked in Luxury for 109 mio. DKK.

Matinique

Matinique blev grundlagt i 1973 og henvender sig primært til manden mellem 25-35 år. Matinique havde i regnskabsåret 2012/2013 en omsætning på 224 mio. DKK.

DK Company - årsregnskab 2013

Regnskabsåret 2013 blev et rekordår for den danske modekoncern DK Company med en nettoomsætning på 1.582 mio. kr.

Dette er en tredobling over de seneste to år. Det samlede resultat blev et EBIT på 99,7 mio. kr. på den fortsættende forretning.

Regnskabsåret 2013 blev et år med fokus på konsolidering og integration af de i 2012 tilkøbte aktiviteter, som med ét øgede koncernens omsætning med 1,1 mia. kr., mens det samlede medarbejderantal steg med 146 pct.

Se hele DK Companys årsregnskab for 2013 på www.dkcompany.dk

Om DK Company

DK Company består af i alt 17 brands inden for mode og livsstil, herunder b.young, Blend He, Blend She, Blue Willi's, Casual Friday, Cream, Creamie, Denim Hunter, Dranella, Fransa, From Lou, Gestuz, ICHI, Kaffe, Karen By Simonsen, Occupied og Sorbet.

DK Companys butiksportefølje består i dag af 203 butikker, hvoraf 145 ligger i Norge, og 38 er etableret i Danmark.

DK Companys kollektioner afsættes til 28 lande verden over.

Norge er koncernens hovedmarked. Volumenmæssigt ligger Tyskland nummer to og er koncernens største vækstmarked.

DK Company er noteret på First North Børsen.

Ud over eksterne investorer ejes og ledes DK Company af administrerende direktør Jens Poulsen, divisionsdirektør Kasper Philipsen, divisionsdirektør Jens Obel Jørgensen og økonomidirektør Søren Lauritsen.

DK Company har hovedkontor i Ikast og Vejle og beskæftiger i dag 941 medarbejdere.

DK Companys historie

DK Company blev grundlagt i Ikast i 2001 af adm. direktør Jens Poulsen og startede som en virksomhed med seks medarbejdere. DK Company er vokset markant år for år og blev i 2011 børsnoteret via opkøbet af Bonusbanken. I 2012 opkøbte DK Company syv brands fra BTX Group og overtog dermed i alt 184 butikker, 105 direkte ejede butikker samt 79 franchisebutikker og blev samtidig den tredjestørste modekoncern i Danmark.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

SæÞór Kristínsson
Film og TV

I chok efter bagedyst-sejr:

Jeg troede det var en joke

Morten Messerschmidt
Nyheder

Morten Messerschmidt:

Vil være formand i DF

Morten Kjeldgaard og Frederik Hau
Kendte

Vild med dans-stjerne er kæreste med Bagedyst-deltager

Storebæltsbroen
Krimi

Storebæltsbroen lukker i nat

Auktionshammer
Helt vildt

Købte tegning for 200 kroner – er 325 millioner værd

væltet hestevogn
Krimi

Drama på julemarked:

En person død

Gård set udefra
Nyheder

Udvist kriminel på asylcenter:

Fængslet for trusler

Træ væltet ned i bil
Nyheder

Voldsom storm koster to personer livet 

dansere på dansegulvet
Underholdning

Dansekongen Jimilian:

Jeg har vundet Asta

politibil med påskriften politi
Krimi

Død mand

fundet i kanal

juledekoration med fire lys
Livsstil

Brandfarlig december:

Pas på juledekorationen

britt bendixen sidder på stol
Kendte

Britt Bendixen takker af:

Nok er nok

butiksvindue med black friday-skilt
Nyheder

Vi købte sorte tilbud

for milliarder

butiksansat står ved tøjstativ
Corona

De kan slippe for

mundbind

fly holder parkeret i lufthavn
Nyheder

61 passagerer

fra Sydafrika testet positive 

mand står på scene og synger
Kendte

Bryan Adams hårdt ramt:

To gange corona

på en måned

politibil med påskriften politi
Krimi

Soloulykke: Ung mand fundet i sin bil i et træ 

mand kigger ind i kameraet
Kendte

Berømt komponist

er død

mennesker omkring bus
Nyheder

Mindst 19 personer

omkommer i busulykke

Parret under finalen af vild med dans 2021 han rækker en sejrs arm i vejret.
Film og TV

Her er vinderne af

Vild med dans

en kørende bil indefra i regnvejr.
Krimi

85-årig sigtet for

vandvidskørsel

Yussuf Poulsen i profil med kasket omvendt på.
Sport

Landsholds-stjerne

også smittet

Nærbillede af Michael Laudrup der småsmiler.
Kendte

Laudrup scorer

millioner

billeder af broen i mørke
Krimi

Spærrede broer:

Seks anholdt

Et billede af en tabel
Nyheder

Vaccinegennembrud:

med tredje stik smittes

Nærbillede af Thue Ersted Rasmussen
Underholdning

Sygeplejeskolen-skuespiller

afslører: Jeg skal være far

Nyheder

EU vil have

REJSESTOP 

efter ny variant

En sundhedsperson giver en vaccine.
Nyheder

Anbefaler corona-vaccine

til børn fra 5 år og op

Et idyllisk vejskilt på Fejø
Nyheder

Vil bygge almene

boliger på småøerne

Alle de fem dommere viser allesammen et 10 tal
Kendte

Chok: Vild med

dans-dommer

ramt af corona

Nærbillede af MØ, der er korthåret , med en stor ørering på
Kendte

Dansk hitmager

skifter køn

Krimi

Politiet går ind i

plejehjemssagen

En mand bliver tattovret på sin underarm. Tattovøren har handsker på.
Nyheder

Efter kæmpe razzia:

ALLE overtrådte loven

En analytiker sidder foran en computerskærm
Nyheder

Derfor falder de

danske aktier NU

En lille lejlighed
Helt vildt

IKEA tilbyder en lejlighed for $1 om måneden

Et flot par på den røde løber
Kendte

Pernille Blume får kærlighedsbesøg i finalen

En dame med en prøve
Corona

Ny corona-variant opdaget:

Hidtil farligste

Folk med mindbind i metroen
Corona

Her skal mundbind og coronapas frem fra mandag

En firehjulstrækker ude i skoven
Biler

Britisk bilproduktion bombet tilbage til 1956

Et skilt i en butik med Black Friday
Nyheder

Ikke black friday-tilbud på populære varer

dronning margrethe snedronningen
Kongelige

Dronning Margrethe:

Jeg har ikke fulgt med i Vild med dans

corona
Corona

Børnelæger: Glæde over vaccine til børn

Kasper hjulmand
Nyheder

Kasper Hjulmand:

Årets Leder 2021

kirsebærsauce
Sundhed

Har du jule-handlet:

Så tjek dit køleskab

vild med dans
Film og TV

Danske Spil: De vinder Vild med dans

esbern snare pirater
Krimi

Pirater fængslet i 13 dage - sigtet for drabsforsøg

Nyheder

Forsvarer: Støjberg var ikke involveret 

corona
Nyheder

4390 nye coronatilfælde - 12 flere døde

En trist hund
Dyreliv

Sådan tager du bedst afsked med kæledyret

Nyheder

EU: Coronapas efter vaccination bør kun gælde ni måneder

et par i et studie griner
Film og TV

Fællessang-stjerner fejrer jul på DR

En fregat på vandet
Krimi

Esbern Snare i dramatisk kamp – fire dræbt

Jes Dorph ude på gaden
Kendte

Jes Dorph lukker og slukker

Et par i lang kjole og korsridderdragt
Kendte

Caroline Flemings søster:

Jeg er dybt ulykkelig

Nogle dansere i et studie
Film og TV

Sådan bliver Vild med dans-finalen

To biler på en gade i en tom by
Biler

Helt ny Suzuki S Cross på gaden 

En mand står ved en sten med en øl i hånden
Kendte

Jeremy Clarkson:

Nu brygger han øl

En gråhåret mand tørrer øjnene
Nyheder

Valgkaos:

Omtælling af stemmer

vejstriber på en vej
Krimi

Tiltalt for kartelaftale på vejstribe-opgaver

Patienter på intensiv
Corona

Tyskland passerer 100.000 coronadødsfald

Morten Messerschmidt ser bekymret ud mens Inger Støjberg ser til
Nyheder

Messerschmidt vil ikke stille op mod Støjberg som DF-formand

En gummibåd med immigranter
Nyheder

31 migranter har mistet livet ud for Frankrigs kyst

mundbind
Corona

Supermarkeder er klar: Der er millioner af mundbind

En trist blond kvinde
Nyheder

Trækker sig efter syv timer på posten

Søren Brostrøm tager et mundbind på
Corona

Regeringen:

Mundbind i transport og butikker

Tre mænd synger på scenen
Biler

Transportministeren gav den gas

person drikker af drikkedunk
Sundhed

Din drikkedunk

er en bakteriebombe

En mand i rødt med våben overvåger nogle folk.
Helt vildt

Dømt til døden fordi han solgte Squid Game-kopier

En mand med briller kigger bekymret ud
Nyheder

Skatteminister efter hård kritik: Jeg påtager mig arv og gæld

person med mundbind
Corona

Nye restriktioner:

Indkalder til pressemøde

dansere i vild med dans står på dansegulvet
Kendte

Afbud til finalen:

Vild med dans ramt

af corona

valgplakater står på række
Nyheder

Valgplakater kan blive til

tandbørster og toiletsæder

Dronning Margrethe smiler
Kongelige

Dronning Margrethe

har fået tredje stik

retten i aarhus set udefra
Krimi

Gravede ligdele ned

mens børnene sov

kvinde med mundbind
Corona

Nye restriktioner på vej

inger støjberg interviewes
Nyheder

Går efter fængselsstraf

til Støjberg

raket står i affyringsrampe
Helt vildt

Forsvar for jorden:

Skal slå asteroide

ud af kurs

valplakat med oliver møllenberg
Krimi

Dansk bokser

i voldsom bilulykke

Inger Støjberg smiler
Nyheder

I spil som ny DF-formand:

Støjberg afviser ikke 

Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederikseb taler sammen i folketingssalen
Nyheder

Trods hårde ord:

Frederiksen og Ellemann

på fælles tur