DF'ere sammenligner kontanthjælpsmodtagere med hunde: Det' bare for sjov
Jan Voss Hansen (tv) og Gunner Nielsen (th). Foto: Dansk Folkeparti
Lokale partifolk fra Dansk Folkeparti kalder kontanthjælpsmodtagere for dovne, uvidende mennesker, der ligesom hunde blot forventer at blive fodret og medicineret gratis. DF-toppen tager skarp afstand.

Hvis kontanthjælpsmodtagere kan få penge fra kommunen, så kan hunde også. Det er pointen i en tekst, som Dansk Folkepartis lokalformand i Kolding, Gunner Nielsen, samt byrådsmedlem, lokalformand og folketingskandidat i Tønder for Dansk Folkeparti, Jan Voss Hansen, har lagt på Facebook.

Hunde er nemlig, lige som kontanthjælpsmodtagere, “blandede racer, arbejdsløse, dovne og kan ikke et ord dansk. De har ingen idé om, hvem deres far er, eller hvor de kommer fra og kender ikke selv deres alder. De forventer, at jeg skal fodre på dem, give dem husly og gratis medicinsk behandling,” lyder det i opslaget.

Og det er fuldstændig uacceptabelt at skrive. Det er beskeden fra DF's partitop.

- Det er jo tosset at lave sådan nogle sammenligninger, det skal man ikke. Man kan ikke sammenligne hunde med nogen som helst personer uanset, om det er kontanthjælpsmodtagere, flygtninge eller indvandrere, siger partisekretær Poul Lindholm Nielsen til Avisen.dk.

Teksten er ment som en joke, forklarer lokalformand Jan Voss Hansen fra Tønder, der slog den op på sin offentlige facebook-side.

- Jeg har lagt den op, fordi jeg synes, den var sjov i et øjeblik, men jeg kan godt se, at den kan misforstås på mange måder. Og jeg er egentligt ked af, at jeg har lagt den op, for det er ikke min hensigt, at det skal misforstås, og det beklager jeg. Og jeg får den fjernet, siger han til Avisen.dk.

Kan du forklare, hvad der er det sjove i at sammenligne nogle af de, der er allermest udsatte i vores samfund, kontanthjælpsmodtagere, med hunde?

- Som sagt kan man forstå den her joke eller tekst på flere måder, og den diskussion vil jeg helst ikke ind i. Jeg beklager, og jeg skal selvfølgelig fjerne den hurtigst muligt, og så vil jeg simpelthen kigge fremad.

Artiklen fortsætter under billedet.

Når du lægger det her op som en joke, på samme måde som en DF’er fra Kolding har gjort, er det så et udtryk for, at man i venskabeligt lag i partiet har den her slags vittigheder om indvandrere og kontanthjælpsmodtagere i Danmark?

- Nej, det er det på ingen måder. Vi har ikke nogen venskabelige jokes omkring indvandrere eller noget. Vi diskuterer gode indvandrere - alle slags indvandrere, også internt, positivt.

Formanden for Dansk Folkeparti i Kolding, Gunner Nielsen, er ikke vendt tilbage på Avisen.dks henvendelse og afviser over for JydskeVestkysten at udtale sig i sagen. Også hans opslag er nu slettet.

Gunner Nielsens parti-kollega og byrådsmedlem i Kolding, Kristina Jørgensen, forklarer dog til Avisen.dk, at hun ikke kan se det sjove i teksten og kalder sagen “ærgerlig” for formanden.

- Jeg har aldrig hørt ham sige noget, der ligner, og jeg synes selvfølgelig, det er rigtig ærgerligt for Gunner. Og jeg tør egentlig godt sige, at det er en misforståelse. Det er en eller anden joke, som er postet på Facebook, som han har grint lidt af, og så har han postet den, som han og mange andre gør med diverse billeder og spøg og skæmt, siger hun.

Det er kun en af mange sager, hvor DF-politikere ikke har tænkt sig om, før de skrev noget på Facebook, forklarer hun, og det er noget, de taler om internt.

- Og helt lokalt vil vi vende det her. Vi kan jo ikke ignorere det, som det har bragt med sig, og det ønsker vi heller ikke, siger Kristina Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Partisekretær i Dansk Folkeparti, Poul Lindholm Nielsen, kan ikke se det sjove i teksten.

- Jeg tror, de har taget det som en joke, men det er en dårlig joke, og det er noget, vi tager afstand fra. Vi vil ikke have det. Det er ikke nogle personer, vi normalt har problemer med, siger Poul Lindholm Nielsen og afviser, at det er en joke, som falder i god jord særligt hos DF’ere.

Gunner Nielsen har haft en samtale med partisekretæren, og det samme vil Tønders lokalformand have, forklarer Poul Lindholm Nielsen.