Lars Løkke til tavs Lykketoft: "Det er for sølle"

Statsministeren opfordrer Mogens Lykketoft til at forklare sig.
Luften er januarkold mellem Lykketoft og Løkke.
Luften er januarkold mellem Lykketoft og Løkke. Foto: SCANPIX arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sender tirsdag aften et budskab afsted via Facebook til Mogens Lykketoft.

"Forklar dig, forsvar dig, men lad være med at gemme dig. Det er på ingen måder værdigt," lyder opfordringen fra statsministeren til Lykketoft, som ifølge Berlingske kaldte Lars Løkke Rasmussen for en "lille svindler" i en tale til sin 70-års fødselsdagsreception på Christiansborg.

Talen, der var ment til at blive holdt for en snæver kreds, men som altså nåede frem til Berlingskes spalter, er i dag blevet kritiseret af flere politikere.

Venstres gruppeformand Søren Gade har eksempelvis opfordret Lykketoft, til at undskylde sine udbrud mod Lars Løkke Rasmussen. Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen har sagt, at udtalelserne ikke har hendes opbakning.

På sin Facebook-side postede Mogens Lykketoft tidligere på aftenen et opslag, hvor han fortæller, at han ikke har mere at sige om sagen for nærværende.

Den bemærkning fik Lars Løkke Rasmussen til at skrive dette:

"Lykketoft, der pt. er formand for FN's generalforsamling, fordi hans egen - i følge ham selv (hvis citaterne ellers er rigtige) - "talentløse statsminister" indstillede ham til det med min personlige opbakning, har for "nærværende" ingen yderligere kommentarer," skriver Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

"Netop den attitude legitimerer nu, at der på hans Facebook-side skrives den ene injurierende kommentar efter den anden, som kunne holde den halve advokatstand i beskæftigelse, hvis ellers jeg tog det hele alvorligt. Det er - undskyld mig - for sølle. Forklar dig, forsvar dig, men lad være med at gemme dig. Det er på ingen måder værdigt." 

Mogens Lykketoft er i dag formand for FN's Generalforsamling. Det var Helle Thorning-Schmidt (S), der først indstillede Mogens Lykketoft som kandidat til posten. Da Lars Løkke Rasmussen blev statsminister, valgte han at fortsætte med Lykketoft som kandidat.

Helle Thorning-Schmidt kaldte Lykketoft ifølge Berlingske for "talent- og profilløs" i sin tale.

I går blev jeg forelagt et citat fra Mogens Lykketoft til kommentar. Det forekom mig så helt langt ude, at mit første...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 26. januar 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.