'Den syngende tømrer' fra X Factor: Fedt med kollegernes støtte

Tømreren Rasmus Therkildsen gik rundt og sang på tage og stilladser. Til sidst meldte en kollega ham til X factor.
Til daglig arbejder han som tømrer, men musikken har altid fyldt meget for Rasmus Therkildsen.
Til daglig arbejder han som tømrer, men musikken har altid fyldt meget for Rasmus Therkildsen. Foto: Privat

27-årige Rasmus Therkildsen fra Brønshøj er tømrer. Det er der som sådan ikke noget odiøst i. Men nytårsdag blev han landskendt, efter at han sang sig videre fra auditions i seermagneten X Factor på DR1.

Efter at han længe havde gået rundt og beriget diverse byggepladser med sang, tilmeldte en kollega ham til programmet. Det var en god idé. Med sangen 'Jealous' af kunsteren Labrinth charmerede Rasmus Therkildsen dommertrioen, der sendte 'den syngende tømrer' videre.

- Det var super mærkeligt. Jeg så det med min far og min bror. Vi sad bare og hyggede og var spændte. Det er mærkeligt at skulle se sig selv, og hvordan det bliver skruet sammen. Men jeg synes, det var fint klippet sammen, og at jeg gjorde det godt, siger Rasmus Therkildsen til Avisen.dk.

- Der har været et par stykker forbi i dag, der kunne genkende mig, og det er da mærkeligt. Man synes jo ikke, at man er noget særligt. Det er underligt, selvom man har gået og forberedt sig på det. Men det var en fed oplevelse, siger han.

Viser gerne følelser

De tre dommere, Remee, Thomas Blachman og Sanne Salomonsen, var alle sammen stærkt begejstrede for sangen. 

- De var skidesøde. En stor del af sangen sad jeg med lukkede øjne og følte musikken. Da jeg så kiggede op til sidst, kunne jeg, at se de alle sammen smilede. Det var helt syret. Jeg har altid fået at vide, at jeg ville stryge lige igennem auditions. Det er bare noget helt andet, når man står der, siger han.

Det var også en tydeligt rørt Rasmus Therkildsen, der efterfølgende udbrød 'tænk en tometer mand skal stå og være så følsom', da dommerne havde sendt ham videre.

- Når man er stor og bombastisk, tænker folk også, at man også skal være sådan udadtil. Jeg er kærlig og vil bare gerne have, at folk har det godt. Jeg er i kontakt med mig selv og mine følelser. Det er fint at give udtryk for, siger Rasmus Therkildsen.

I programmet nævnte de, at det var Rasmus Therkildsens makker, der havde meldt ham til. I virkeligheden var det faktisk en formand på en byggeplads, han havde arbejdet på, der skrev ham op til programmet. 

Formanden er i dag lidt træt af, at makkeren stjal al berømmelsen, fortæller Rasmus Therkildsen med et grin. Og netop støtten og opbakningen fra kollegerne betyder meget.

- Folk er bare på, og makkeren synes også, at det var sjovt at se sig selv på arbejde. Men de synes, det er fedt. Vi sad også og så det igen i dag. Det er nogle fede mennesker, jeg arbejder med, der støtter mig. Det er jeg rigtig glad for, siger Rasmus Therkildsen.

Leve af musik

Han er videre fra sin audition, men hvor langt den 27-årige tømrer er kommet, kan han ikke røbe. Der er ikke andet at gøre end at se med, fortæller han gådefuldt. En ting er dog sikkert - han vil have musik som sin levevej.

- Jeg blev tømrer, fordi jeg skulle tjene nogle penge, og fordi jeg vidste, at jeg skulle lave noget fysisk. Drømmen er at kunne leve af musik eller sang. Sang har bare altid gjort mig glad, og man skal gøre det, der gør en glad, siger Rasmus Therkildsen.

Det er sidste sæson af X Factor på DR1. Efter denne sæson lukker progammet ned, men TV2 har allerede købt rettighederne til 'rivalens' seersucces.

I dommerstolen sidder igen de garvede herrer Thomas Blachman og Remee. De har fået selskab af Sanne Salomonsen, der er ny i den varme stol.

Værten er den højgravide Sofie Linde, der er sat til at føde lige op til liveshowene.

De tre X Factor-dommere, Thomas Blachman, Remee og Sanne Salomonsen, med værten, Sofie Linde.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.