DBU afslører: Det siger kvindelandsholdet nej til
Foto: Yves Herman/Reuters/Scanpix/arkiv
DBU har fremlagt dokumentation for, hvad landsholdsspillerne er blevet tilbudt i forhandlingerne.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har i en mail til Ritzau sendt dokumentation for den midlertidige aftale, som fodboldkvinderne er blevet tilbudt, efter at forhandlingerne lørdag er brudt sammen.

Sammenbruddet betyder, at det lige nu er tvivlsomt, hvilket hold Danmark kan stille op med i tirsdagens VM-kvalifikationskamp ude mod Ungarn.

Nedenunder bringes den præcise ordlyd i den aftale, som DBU gerne ville have indgået med Spillerforeningen og spillerne. Den skulle gælde frem til udgangen af september.

---- ---- ---- ----

Her er, hvad der står i DBU's midlertidige aftale:

Parterne er enige om, at vilkårene i seneste landsholdsaftale om "Vilkår for deltagelse i DBU's kvindesenior-landsholdstrupper 2014-2017" gælder midlertidigt til og med 30. september 2017, dog med følgende ændringer:

1. Udtagelsesbonus i kvalifikationskampe i punkt 2.4 forhøjes fra 2500 kroner til 4000 kroner i såvel hjemme- som udekampe.

2. I september måned vil der blive udbetalt supplerende stipendier med 1/12 af en årlig supplerende pulje på 500.000 kroner, svarende til 41.667 kroner.

3. Ved enighed om en ny aftale vil forhøjelserne som nævnt i punkt 1 og 2 gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. september 2017.

4. DBU tager initiativ til etablering af en ekstern pulje til tilvejebringelse af midler til udvikling af kvindefodbold, herunder til legater til kvindelige fodboldlandsholdsspillere.

Parterne forpligter sig til at indgå i en dialog med DIF og LO i forbindelse med de fortsatte forhandlinger om en ny aftale mellem parterne vedrørende en afklaring af spørgsmålet om spillernes eventuelle status som lønmodtagere og DBU's eventuelle status som arbejdsgiver.

Kilde: DBU

/ritzau/