David Nielsen stopper i Lyngby og forhandler med ny klub
Lyngby-træner David Nielsen er færdig som træner i Lyngby. Han forhandler med en ny klub. Foto: Henning Bagger/Scanpix

David Nielsen stopper som cheftræner for Lyngby Boldklub efter to et halvt år i fodboldklubben.

David Nielsen er aktuelt i forhandlinger med en ny klub, oplyser Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Jensen, til superligaklubbens hjemmeside.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at der har været vedholdende interesse omkring David Nielsen i lang tid - også længe før vi underskrev kontraktforlængelsen i juni.

- Havde det ikke været for vores Europa League-kampe, så var skiftet sket i sommer, så vi har igennem lang tid vidst, at det var et spørgsmål om kort tid, før David skulle væk ved aktivering af hans frikøbsklausul.

- Det har givet os mulighed for at forberede os, og vi er godt tilfredse med forløbet og timingen, fortæller Torben Jensen.

David Nielsen tiltrådte i juni 2015 som cheftræner for Lyngby og opnåede i alt 91 betydende kampe i spidsen for klubben.

Det kastede 47 sejre, 17 uafgjorte og 28 nederlag af sig i 1. division, DBU Pokalen, Superligaen samt Europa League-kvalifikationen.

Lyngby blev nummer et i 1. Division i 2015/16 og vandt som oprykker en bronzemedalje i Superligaen i sidste sæson.

- Vi havde to krav til David, da han blev ansat som cheftræner. Han skulle rykke op i den første sæson, og i den anden sæson skulle han blive i Superligaen.

- Det har krævet en enorm energi at kunne sætte flueben ved de to målsætninger, og Davids resultater som cheftræner for Lyngby Boldklub taler for sig selv, fortæller Torben Jensen

Han er overbevist om at fundamentet i klubben er stærkt - også uden David Nielsen.

- Det David har været med til at bygge og udvikle, forsvinder jo ikke med ham. Udviklingen af klubben er sket i tæt samarbejde med et team i en dagligdag, der ikke kommer til at ændre sig markant.

- Lyngby Boldklub står som klub utroligt stærkt, og nu åbner der sig et nyt kapitel som vi alle sammen glæder os til at udforske.

- Indtil da skylder vi David en stor tak for indsatsen og held og lykke med fremtiden, lyder det fra Torben Jensen.

Lyngby afventer nu resultatet af forhandlingerne mellem David Nielsen og den nye klub. Partnerne forventes enige i løbet af kort tid, hvorefter Lyngby også vil offentliggøre David Nielsens afløser.

Indtil da har Lyngby ingen yderligere kommentarer.

/ritzau/