Danskerne: Gå nu i regering, DF
- Jeg mener bestemt, at Dansk Folkeparti er regerings-dueligt, men jeg har forstået på dem, at de ikke vil med i regering. Men jeg vil også sige det sådan, at vi ekskluderer ingen på forhånd, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til TV 2 NEWS. Keld Navntoft/Scanpix
En ny måling viser, at over halvdelen af danskerne vil have Dansk Folkeparti i regering, hvis partiet som ventet bliver en af valgets helt store vindere.

Thulesen Dahl, Kjærsgaard og Skaarup som ministre?

Ja, tak - det lyder godt. Det mener 51 procent af danskerne i en ny måling som Megafon har lavet for TV2 og Politiken.

Samtidig mener 48 procent af danskerne, at Dansk Folkeparti vil få større politisk indflydelse ved at sidde i regering i stedet for at stå uden for.

DF har gang på gang afvist at gå med i en mulig blå regeringen efter det kommende valg, men hvis de ombestemmer sig, står døren åben, siger Venstre.

- Jeg mener bestemt, at Dansk Folkeparti er regerings-dueligt, men jeg har forstået på dem, at de ikke vil med i regering. Men jeg vil også sige det sådan, at vi ekskluderer ingen på forhånd, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, til TV 2 NEWS.

DF-vælgere: Gå i regering

Også DF's egne vælgere opfordrer nu Thulesen Dahl og co. til at gå efter en regeringspost, da det er der, den maksimale indflydelse ligger.

52 procent af dem, der stemte på DF ved valget i 2011, mener således helt eller overvejende, at Dansk Folkeparti vil få større politisk indflydelse ved at sidde med i en regering end ved at stå udenfor, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister ved næste valg. 38 procent af partiets vælgere mener det ikke.

Og DF-vælgerne har også en direkte opfordring til partiformand Thulesen Dahl. 55 procent af dem, der stemte på DF ved 2011-valget, mener, at DF bør træde ind i en eventuel kommende borgerlig regering i stedet for blot at være støtteparti, hvis Thulesen Dahl og co. opnår de 20 procent af stemmerne, som partiet længe har ligget til i meningsmålingerne.

Thulesen Dahl afviser regeringssnak

Målingen får dog ikke Kristian Thulesen Dahl til at følge opfordringerne.

- Nej, det kan jeg ikke love dem. Vores helt afklarede holdning er, at vi skal være der, hvor indflydelsen er størst. Det er først i det øjeblik, at de partier, vi i givet fald ville skulle være sammen med, er tilstrækkelig sultne efter at få os med og er klar til at give os tilstrækkelig store indrømmelser, at det vil være interessant at gå med i en regering, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

- Når vi vurderer, om et parti som Venstre er dér allerede ved næste valg, så vurderer vi, at nej, det er de ikke, og derfor er det for tidligt, siger han til Politiken.