Dansk landmand giver grise fredagsbajer: Nu får han dødstrusler
Det er ikke unormalt at give søer øl for at få dem til at slappe af. Foto: Rasmus Halling Rasmussen/Dansk Svinedrift
Efter landmanden Rasmus Halling Rasmussen lagde en video op på Facebook, hvor han giver sine grise øl, modtager han og hans familie dødstrusler.

Landmanden Rasmus Halling Rasmussen fra Næstved har fået flere dødstrusler, efter han sidst i september lagde en video ud på Facebook, hvor han giver en af sine grise, hvad han selv kalder, en 'fredags-øl'.

- Folk skrev, at jeg var en dyrplager, og at jeg skulle dø. Det eskalerede fuldstændig. Det væltede ind med trusler på min virksomheds Facebook, og folk begyndte også at skrive til mig privat, fortæller Rasmus Halling Rasmussen, der er driftsleder ved Dansk Svinedrift, til Ekstra Bladet.

Også hans børn blev truet og udsat for chikane.

- Der var for eksempel nogle personer, der fandt et billede af min datter, hvor hun inseminerer en so, og det blev delt flere steder. Flere skrev, at jeg er en klam far og skrev negative ting om min datter. Der var også nogen, der fandt min 11-årige søns private Facebook-profil og skrev til ham privat og truede ham. Derfor har jeg nu politianmeldt tre bestemte personer for truslerne, siger han.

Det er nu ikke unormalt at give søer øl.

Kasper Gade Panduro, rådgiver med speciale i sohold hos Svinerådgivningen i Herning, siger til Landbrugsavisen, at det er en udbredt praksis at give øl til soen for at berolige den.

Han kan anbefale to til tre øl til en so, der måske er hidsig, når den skal til at amme smågrise. Det kan forebygge, at soen kommer til at mase smågrisene til døde, fordi øl beroliger soen.