Cory-dollargrin: Så vild er lønnen i McKinsey
Over for Berlingske betoner den nu afgående socialdemokratiske toppolitiker, at der er tale om et tilvalg. Han understreger, at han ikke forlader Folketinget i skuffelse eller vrede. Foto: Scanpix/arkiv
Det kan godt betale sig at være ledelseskonsulent i McKinsey

Når Bjarne Corydon skifter tilværelsen som folketingsmedlem ud med en stilling som ny global direktør for The McKinsey Center for Government med base i København kommer han ikke til at gå ned i løn. Tværtimod.

Ifølge en undersøgelse, som Dansk Erhverv lavede for tre år siden, betaler McKinsey i gennemsnit over 2,2 millioner kroner om året til hver medarbejder – inklusiv receptionisten og kantinedamen.

Det sender McKinsey helt i top, når det gælder lønninger i ledelseskonsulent-branchen.

Grundlønnen som folketingsmedlem ligger til sammenligning aktuelt på 624.887 kroner om året, mens Bjarne Corydon i sin tid som finansminister tjente 1.288.450 kroner om året.

McKinsey er et verdensomspændende og magtfuldt konsulenthus, der blandt andet har leveret analyser til den danske stat og fundet besparelser for millioner inden for blandt andet politiet, Skatteministeriet, Forsvaret og asylcentre.

Over for Berlingske betoner den nu afgående socialdemokratiske toppolitiker, at der med McKinsey er tale om et tilvalg. Han understreger, at han ikke forlader Folketinget i skuffelse eller vrede.

- Jeg har været dybt engageret i politik, for jeg har altid syntes, at politik er vigtigt.

- Det mener jeg stadig, selv om jeg ikke længere skal være aktiv. Men jeg synes ikke, at det bør være sådan, at man siger - "én gang politik, altid politik". Jeg vil gerne gøre gavn på andre områder og lære nyt, siger han til avisen.

Den 42-årige politiker var finansminister i Helle Thorning-Schmidts regering fra 3. oktober 2011 til 28. juni 2015.

Han har tidligere været stabschef for netop Thorning og leder af Socialdemokraternes analyse- og informationsafdeling på Christiansborg og økonomisk rådgiver for partiet.

Efter valgnederlaget i sommer har Corydon været en del af partiledelsen som næstformand.