Debattør: Forargelsen over Corydons nye job er smålig
Tillykke med jobbet, Bjarne Corydon, lyder det fra konservativ debattør, som finder kritikken smålig. Foto: Scanpix / arkiv
Hold op med at have ondt et vist sted over Bjarne Corydons nye job, skriver debattør.

Da det for nyligt kom frem, at finansminister Bjarne Corydon siger farvel til Folketinget og Socialdemokraterne og goddag til et job hos det berømte konsulentfirma, McKinsey, lød der kritik fra både Enhedslisten og flere almindelige danskere.

Ikke mindst fordi Bjarne Corydon som finansminister havde benyttet netop McKinsey flittigt, blandt andet til at analysere, hvordan den offentlige sektor kunne beskæres.

Men det er småligt, at danskerne ikke kan tåle, at politikere er så dygtige, at de kan hoppe videre til en toppost i det private erhverv, skriver Jens Christian Nedergaard Justesen i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Debattøren, som selv er medlem af De Konservative, ønsker den tidligere socialdemokrat tillykke med jobbet, og tager afstand fra Enhedslistens forslag om en karensperiode mellem jobbet som folketingsmedlem og en karriere i det private.

Danskerne er ved at drukne i middelmådighed, så derfor skal vi stoppe hetzen mod folketingsmedlemmer, som får eftervederlag, tidlig pension eller gode job efter den politiske karriere, mener han. Det er nemlig hårdt arbejde og et stort ansvar at være politiker, skriver debattøren i Jyllands-Posten.