Coop endte i shitstorm: Svarer igen med viral rekrutteringsvideo
Republica og Playground er de kreative kræfter bag filmen, som Coop har lanceret. Foto: Coop
I en fejlagtig artikel på dr.dk blev det beskrevet, hvordan Coop opfordrede sine butikker til at fyre alle medarbejdere under 15 år. Opfordringen var dog mere et råd, der blot lød på ikke at ansætte flere under 15 år.

Koncernen Coop A/S har lanceret en film på nettet, der har til hensigt at tiltrække unge medarbejdere under 18 år til koncernens butikker, der tæller Fakta, Irma, Kvickly, Brugsen, Super Brugsen og Dagli’ Brugsen.

Filmen kommer i kølvandet på en strid modvind, som dagligvarekoncernen kom i, efter dr.dk skrev, at Coop opfordrede deres butikker til at fyre alle medarbejdere mellem 13 og 15 år på grund af for mange påbud og bøder af Arbejdstilsynet som resultat af overtrædelse af arbejdsmiljøloven.


Det var imidlertid ikke det, som opfordringen lød på fra Coop. Den lød til gengæld på, at butikkerne blev rådet til ikke at ansætte de unge, der stadig går i folkeskole. For dem gælder nemlig nogle helt særlige regler, som Arbejdstilsynet er meget opmærksomme på.

Coop afviser: Vi vil IKKE fyre de unge

Det var for dyr en omgang for Coop at få så mange påbud og bøder, slog Coops arbejdsmiljøchef, Thomas Hermann, fast over for DR.

Med filmen vil Coop gerne vise de unge mellem 16 og 17 år, at de meget gerne vil ansætte dem og tager derfor udgangspunkt i de unge og nye ansatte i Coops butikker. Planen er, at filmen skal sendes ud til nye ansatte sammen med kontrakten.

- De situationer, der ses i filmen, er konkrete situationer, der er de unges frygt, når de starter, som kan være pinlige og ubehagelige, siger kommunikationschef hos Coop, Maiken Riis Friberg, til Avisen.dk.

Filmen kan ses her.

Reglerne er uklare og skal justeres

Ovenpå udmeldingen om, at Coop råder deres butikker til ikke at ansætte unge, der stadig går i folkeskole, har både Arbejdstilsynet og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) henvendt sig for at drøfte, hvordan reglerne på området enten kan blive mere klare eller anderledes, så Coop undgår at komme ud i lignende situationer.

- Det, der forhåbentlig kommer ud af det, er nogle regler, der gør, at vi igen kan begynde at ansætte dem, der ikke er gået ud af folkeskolen endnu. Det er jo godt for alle parter, at man kommer til at arbejde i en ung alder, siger Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, til Avisen.dk.

Han gør samtidig opmærksom på, at reglerne i øjeblikket er ret vilkårlige, og det er det, der har sat flere af Coops butikker i klemme, selvom de vægter sikkerheden højt for deres unge medarbejdere.

- Man kan for eksempel få en bøde for, at en ung medarbejder vasker gulv et sted, hvor der ligger en adskilt slagterimaskine, selvom han ikke slet ikke arbejder med maskinen, siger Jens Juul Nielsen og slår fast, at der er en grundlæggende opbakning til at beskæftige de unge 13-15-årige.

via Listen To News