Byrådspolitiker talte for ligestilling: Fik at vide hun var præmenstruel
Sarah Nørris Christensen (EL) har fået sexistiske kommentarer. Nu vil hun sætte fokus på emnet. Foto: Esbjerg Byhistorisk Arkiv
Byrådspolitiker Sarah Nørris Christensen (EL) har oplevet sexismen på allertætteste hold. Både mod sig selv og mod andre kvindelige kollegaer. Det er vigtigt, at der bliver talt åbent om problemet, mener hun.

Hun har fået spydige kommentarer af sexistisk karakter, der har nærmet sig eller gået over hendes egen grænse. Og hun har hørt andre kvindelige kolleger få samme omgang.

Ifølge Sarah Nørris Christensen (EL), der sidder i Esbjerg Byråd, har hun oplevet sexchikane op til flere gange. 

Derfor svarede hun også ja til at have oplevet sexisme eller sexchikane, da Berlingske foretog en rundspørge blandt kvindelige kommunalpolitikere for nylig, skriver JydskeVestkysten.

- Sidste år, hvor jeg igen havde sagt noget om nødvendigheden af ligestilling - det gør jeg jo ret tit - spurgte en anden mandlig kollega, om jeg ikke var lidt præmenstruel. Når man lige står i situationen, kan det være svært at finde på et passende svar. Så må man enten trække nu-er-det-nok kortet eller gå sin vej. Gør man det første, er det næsten stensikkert, at man får at vide, at man er sippet, siger Sarah Nørris Christensen (EL) til JydskeVestkysten.

Hun mener, at der hersker en latent sexisme i politik, hvor bestemte områder er fastlåst til kønnet. For eksempel peger hun på økonomi og tekniske anlæg. 

Derfor vil hun også komme problemet om sexisme i kommunalpolitik til livs:

- Jeg synes, vi trænger til en snak om emnet - stille og roligt - for jeg er klar over, at det ikke nødvendigvis falder i god jord, at jeg rejser det tema. Omvendt kan det heller ikke være meningen, at man ikke kan udfordre en fastslået kulturnorm af frygt for, at samarbejdet på tværs af partierne lider skade, siger Sarah Nørris Christensen (EL).

Alene med synspunktet

Sarah Nørris Christensen bliver dog ikke bakket op af sine kvindelige kolleger i Esbjerg Byråd.

De kan ikke genkende, at der skulle være sexistiske kommentarer eller en generel undertone af sexchikane.

- Jeg kan slet ikke genkende det. Hverken de konkrete eksempler, eller at der i al almindelighed skulle være et problem. Jeg oplever stor respekt i forhold til min egen person, Jeg er selv respektfuld over for andre, og det føler jeg, er gensidigt på kryds af partierne, siger Connie Geissler (S), der har siddet i byrådet i otte år til JydskeVestkysten