Chefen sammenlignede 51-årige Yvonne med Side 9-pige: Nu anklager hun ham for sexchikane
- Det er ekstra alvorligt, at chikanen er kommet fra en chef, siger Claus Carstensen, juridisk chef i Frie Funktionærer. Foto: Shutterstock/Scanpix
Chefen kom med lumre tilbud og sammenlignede med dagens Side 9-pige. Flere kolleger var vidner til hændelserne.

En 51-årig kvinde har lagt sag an mod sin chef. Chefen har ikke kun anvendt ord med seksuelle undertoner, men også fremsat tilbud om sex. Det er sexchikane, mener kvinden og hendes fagforening. 

Oven i kommer, at chefen ifølge anklagen har sammenlignet den 51-årige kvinde, som BT kalder Yvonne, med den daglige Side 9-pige i Ekstra Bladet.

Det skriver BT.

Ifølge avisen kræver kvindens fagforening, Frie Funktionærer, et forlig på 25.000 kroner. Ellers bliver sagen bragt for retten.

- Yvonne føler, at det har overskredet hendes grænse. Hun har været krænket og generet, og det er ekstra alvorligt, at chikanen er kommet fra en chef og ikke fra en kollega. Sexchikane er et tabubelagt område, som sjældent kommer frem i dagens lys. Men det er utroligt vigtigt, at markere over for arbejdsgiverne, at det aldrig er i orden, og at det får en konsekvens, siger Claus Carstensen, juridisk chef i Frie Funktionærer, til BT.

Ifølge Claus Carstensen har tre-fire af kvindens kolleger været vidner til chefens opførsel, og de vil blev indkaldt som vidner, hvis sagen kommer for retten.

- Og så skal de lyve, hvis vi ikke skal kunne løfte bevisbyrden. Det tror jeg ikke, de gør, for det vil også kræve, at de har aftalt at gøre det alle sammen, siger Claus Carstensen.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den anklagede chefs advokat.